ΤΟΠΙΚΑ

Happy Friday για μαθητές του 8ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας

happy-friday-για-μαθητές-του-8ου-δ-σ-ν-ιωνίας-136074

Happy Friday η περασμένη για τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, που επέστρεψαν στο σπίτι για Σαββατοκύριακο, χωρίς τα… σχολικά βάρη. Οι μαθητές άφησαν για πρώτη φορά την τσάντα στο σχολείο, στο πλαίσιο δράσης που καθιέρωσε φέτος για πρώτη φορά το Υπουργείο Παιδείας με τίτλο «η τσάντα στο σχολείο».

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μέσα στον Ιανουάριο κοινοποιήθηκε στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για την εφαρμογή της νέας δράσης. Σε κάθε σχολείο ο σύλλογος διδασκόντων ορίζει μία Παρασκευή τον μήνα, κατά την οποία οι μαθητές στο σχόλασμα δεν θα επιστρέφουν σπίτι με τις σχολικές τους τσάντες.

Από το Υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά στοχεύει στην ενίσχυση του ποιοτικού χρόνου των παιδιών με τις οικογένειές τους και, παράλληλα, διευρύνει τις δυνατότητες ενασχόλησής τους με δραστηριότητες που άπτονται των προσωπικών τους ενδιαφερόντων, συμβάλλοντας έτσι όχι μόνον στη γνωστική, αλλά και στη συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Η περασμένη Παρασκευή ήταν η πρώτη happy Friday για τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, που έφυγαν από το σχολείο χωρίς τα σχολικά βάρη.

Γονείς ανέφεραν μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ότι τα παιδιά ξετρελάθηκαν και όπως αποδείχθηκε πέρασαν ένα πιο χαλαρό και άνετο Σαββατοκύριακο. Είχαν περισσότερο χρόνο με τους γονείς τους αλλά και για παιχνίδι. Τις χαλαρές στιγμές με τα παιδιά τους απόλαυσαν και οι ίδιοι οι γονείς.

Βέβαια δεν έλειψαν και περιπτώσεις μητέρων, δύο ή τρεις, που δέχθηκαν να αφήσουν την τσάντα στο σχολείο, αλλά κουβάλησαν στα χέρια τα βιβλία για να μη χάσουν από τη μελέτη τους τα παιδιά τους.

«Η δράση είναι θετική ώστε τα παιδιά που σήμερα είναι φορτωμένα με μαθήματα και εξωσχολικές δραστηριότητες να έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώσουν έστω και ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα. Βεβαίως το νόημα της δράσης δεν είναι να αφήνεις την τσάντα στο σχολείο και να παίρνεις τα βιβλία. Δεν υπάρχει πρόβλημα με την ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης», ανέφερε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου