ΤΟΠΙΚΑ

Απόφαση για διαχείριση του δάσους Λέσχιανης

απόφαση-για-διαχείριση-του-δάσους-λέσ-136166

Στη διαχείριση του δάσους Λέσχιανης για την κάλυψη και των ατομικών αναγκών των κατοίκων σε καυσόξυλα, προχωρά ο Δήμος Βόλου. Η μελέτη διαχείρισης του δάσους εγκρίθηκε προχθές κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, με την αντιπολίτευση να εκφράζει τις επιφυλάξεις της για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης των πολιτών.

Η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου, σημείωσε ότι για τη διαχείριση του δάσους δεν έχει καταγραφεί ο αριθμός των νοικοκυριών ανά περιοχή, ποιες οικογένειες θέλουν καυσόξυλα, με ποια κριτήρια θα δοθούν και τι ποσότητες, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με τη θέρμανση των νοικοκυριών.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Γαργάλας υποστήριξε μέσα από μαθηματικές πράξεις (3.000 κάτοικοι επί 0,5 του κ.μ. μείον 75%, ισούται με 375 κ.μ. καυσόξυλα ανά σπίτι) ότι για κάθε ένα μέλος μιας τετραμελούς οικογένειας διατίθεται μόλις μισό κ.μ. καυσόξυλα για να ζεσταθεί για τον χειμώνα.

Ο αντιδήμαρχος, Θανάσης Σταυρίδης υπογράμμισε ότι υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των τοπικών συμβουλίων, ενώ εξήγησε ότι από το σύνολο των 3.000 κατοίκων δεν είναι όλοι δικαιούχοι, κάτι που συνεπάγεται ότι οι ποσότητες καυσόξυλων ανά σπίτι θα είναι μεγαλύτερες.

Η μελέτη για τη διαχείριση του δάσους εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου