ΤΟΠΙΚΑ

Ζήτημα αποδέσμευσης του δήμου από το τούνελ της Γορίτσας

ζήτημα-αποδέσμευσης-του-δήμου-από-το-τ-136174

Τη συντήρηση και λειτουργία της σήραγγας της Γορίτσας μόνο για ένα χρόνο έχει χρηματοδοτήσει μέχρι στιγμής η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Παρά την αρχική δέσμευση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, κατά την ανάληψη της ευθύνης λειτουργίας του τούνελ από τον Δήμο Βόλου τον Δεκέμβριο του 2014, ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει οικονομικά τον δήμο, η μόνη συνδρομή που είδε ο δήμος ήταν για το διάστημα 2015-2016 με το ποσό των 100.000 ευρώ.

Το θέμα για τη λειτουργία της σήραγγας και το κόστος που έχει επωμιστεί ο Δήμος Βόλου, προέκυψε στο πλαίσιο συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τη συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής υπηρεσιών για τη «συντήρηση και λειτουργία της σήραγγας της Γορίτσας».

Ο δημοτικός σύμβουλος Τέλης Δουλόπουλος έθεσε ερώτημα τι χρήματα έχει διαθέσει η Περιφέρεια για τον σκοπό αυτό στον Δήμο Βόλου, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σταυρίδη να απαντά ότι ο δήμος πήρε 100.000 ευρώ για το διάστημα 2015-2016. «Τα υπόλοιπα τα καλύπτουμε μόνοι μας. Αν μας τα δώσει ο κ. Αγοραστός έχει καλώς», σχολίασε ο κ. Σταυρίδης.

«Αν θυμάμαι καλά, ο κ. Αγοραστός είχε δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας της σήραγγας της Γορίτσας. Πέραν αυτού όμως ο Δήμος Βόλου έχει στα χέρια του μια βόμβα. Είναι η μοναδική περίπτωση δήμου σε όλη την Ελλάδα που έχει την ευθύνη διαχείρισης και λειτουργίας της σήραγγας. Θα πρέπει να γίνει ένα ψήφισμα και η λειτουργία της σήραγγας να αναληφθεί από αυτούς που πρέπει», είπε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Γαργάλας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου