ΤΟΠΙΚΑ

Η απολογία του π. Γ. Δεληκώστα: Η σχέση μας δεν είναι πορνική

η-απολογία-του-π-γ-δεληκώστα-η-σχέση-μα-136775

Το υπόμνημά του κατέθεσε χθες ο 47χρονος ιερέας με την Χάρλεϊ π. Γεώργιος Δεληκώστας, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του έναντι της κατηγορίας που του αποδίδεται από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος για πορνεία, με αφορμή το αίτημά του για τη σύναψη δεύτερου γάμου, αφού η σύντροφός του κυοφορεί το παιδί τους.

«Η σχέση μου δεν είναι πορνική» ξεκαθάρισε χθες ενώπιον του εκκλησιαστικού ανακριτή ο ιερέας. Εθεσε μάλιστα θέμα προσβολής της προσωπικότητάς του αλλά και της προσωπικότητας της συντρόφου του και ζήτησε από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος να ευλογήσει τον δεύτερο γάμο του.

Η υπόθεση με τον 47χρονο π. Γεώργιο Δεκηκώστα, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο μετά τις αποκαλύψεις του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, έφτασε χθες ενώπιον του εκκλησιαστικού ανακριτή, μετά την απόφαση του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνατίου, να παραπεμφθεί ο π. Γεώργιος στο εκκλησιαστικό δικαστήριο για το αδίκημα της πορνείας.

Εκτός από τον π. Γεώργιο Δεληκώστα στον εκκλησιαστικό ανακριτή παρουσιάστηκε επίσης η σύντροφός του, η οποία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο υπόμνημα που κατέθεσε φέρεται να επισήμανε πως αν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος ανακαλέσει την παραπομπή περί πορνείας, τότε είναι διατεθειμένη να τον συγχωρέσει. Επίσης η ίδια φέρεται να αναρωτιέται, αν είναι προτιμότερο ένα παιδί να γεννηθεί μέσε σε ένα γάμο, από το να μη γεννηθεί καθόλου, υπενθυμίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τα όσα πρεσβεύει η Εκκλησία κατά των αμβλώσεων.

«Αυτό το παιδί, σύμφωνα με την Πίστη και τις Αρχές μου, συνάμα δε, με τον Νόμο του Ευαγγελίου είναι η επιβεβαίωση της αγάπης μεταξύ δύο ανθρώπων, ο καρπός αυτής και δεν θα διενοούμην ποτέ να το δολοφονήσω επιλέγοντας την άμβλωση. Κάτι στο οποίο εκτιμώ δεν θα συναινούσατε ποτέ, ούτε εσείς, ούτε ο Μητροπολίτης μας» φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

«Δεν είμαι πόρνος»

Σύμφωνα με τον 47χρονο ιερέα και τα όσα είπε, «η σχέση του με τη σύντροφό του είναι σχέση αγάπης και σε καμία περίπτωση σαρκική έναντι χρηματικής αμοιβής». Μάλιστα στο σημείο αυτό, ο π. Γεώργιος Δεληκώστας φέρεται να διαμαρτυρήθηκε εντόνως ενώπιον του εκκλησιαστικού ανακριτή, κάνοντας λόγο για βάναυση προσβολή της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας της δικής του αλλά και της συντρόφου του, διότι η Μητρόπολη παρουσίασε τη σχέση τους ως «πορνική».

«Είναι απορίας άξιον, εάν όχι βάναυση προσβολή της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας της γυναίκας αυτής και της δικής μου, ο χαρακτηρισμός της μεταξύ μας σχέσεως ως πορνικής. Η σχέση μας ήτο και παραμένει ειλικρινής, σχέση αγάπης, και σε καμία περίπτωση αμιγώς σαρκική έναντι χρηματικής αμοιβής. Πώς μπόρεσε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, να προσάψει τέτοιους χαρακτηρισμούς, πώς η καρδία του εδέχθη να γράψει τη λέξη αυτή» αναρωτιέται ο ίδιος.

Ο π. Γ. Δεληκώστας υπεραμύνθηκε επίσης του πρότερου βίου του, λέγοντας ότι ως έγγαμος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως, υπηρέτησε τόσο την Εκκλησία όσο και την οικογενειακή εστία με συνέπεια, μέχρι που τον εγκατέλειψε η σύζυγός του. Αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τη σύντροφό του και πόσο τον στήριξε στο ιερουργικό του έργο και επανέφερε το αίτημα, να του επιτραπεί να παντρευτεί δεύτερη φορά, ώστε το παιδί που κυοφορεί η σύντροφός του, να μη γεννηθεί εκτός γάμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πατήρ Γεώργιος, σημείωσε ακόμη πως δεν έχει πρόθεση να αψηφήσει τους κανόνες της Εκκλησίας και επικαλέστηκε τα πατρικά αισθήματα του κ.κ. Ιγνατίου, με γνώμονα τα οποία, όπως είπε, περιμένει να ληφθεί η ετυμηγορία επί της κατηγορίας που του αποδίδεται.

Όσον αφορά την κατάθεση της συντρόφου του, οι ίδιες πηγές ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πως στο υπόμνημα που κατέθεσε η 35χρονη δεν κρύβει την έντονη δυσφορία της για τους χαρακτηρισμούς που αποδίδονται στη σχέση που έχει συνάψει με τον 47χρονο ιερέα. Η ίδια εμφανίζεται να ζητά από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό «πορνική σχέση», υπογραμμίζοντας πως αν αυτό γίνει η ίδια έχει όλη την καλή διάθεση να τον … συγχωρέσει.

Επίσης αναφέρεται στο ιστορικό της γνωριμίας της με τον π. Γεώργιο Δεληκώστα και τους δεσμούς αγάπης που τους δένουν, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία ανιδιοτελή σχέση για την οποία μάλιστα υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των παιδιών του από τον πρώτο γάμο, και καταλήγει λέγοντας, πως ουδέποτε τόσο η ίδια όσο και ο π. Γ. Δεληκώστας σκανδάλισαν το κοινό αίσθημα με την συμπεριφορά και τη στάση τους.

Μετά την κατάθεση του π. Γ. Δεληκώστα και της συντρόφου του αναμένεται πλέον το πόρισμα του εκκλησιαστικού ανακριτή το οποίο θα τεθεί υπόψη του Επισκοπικού Συμβουλίου, όπου προεδρεύει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου