ΤΟΠΙΚΑ

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ενότητα στις κρίσιμες ώρες της πατρίδας μας»

δημητριάδος-ιγνάτιος-ενότητα-στις-κ-137378

Εκφραση ενότητας αποτέλεσε η παρουσία πλήθους κόσμου στη χθεσινή εορτή των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος επεσήμανε ότι «η ενότητα προέχει όλων, ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες μέρες για την πατρίδα μας». Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος δέχτηκε τις ευχές των τοπικών αρχών, του κλήρου και του λαού στον ιερό ναό της Αναλήψεως, δήλωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό να διεκδικήσουμε, να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Αυτό ευχόμαστε όλοι, να μην παραδώσουμε τίποτα και θα το κατορθώσουμε μόνο ενωμένοι».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Κλήρος, τοπικοί άρχοντες και λαός συμμετείχαν στη γιορτή του επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας, που τιμήθηκε με τη δέουσα επισημότητα, παρουσία του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων κ. Τιμόθεου και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στην προσωπικότητα και το έργο του Αγίου Ιγνατίου, σκιαγραφώντας, παράλληλα, το έργο του Μητροπολίτη Δημητριάδος, που συμπληρώνει είκοσι χρόνια ποιμαντορίας στην τοπική Εκκλησία.

Ο π. Χαρίλαος σκιαγράφησε την πολύτιμη παρακαταθήκη του Αγίου Ιγνατίου, ο οποίος σήκωσε στους ώμους του το «οικοδόμημα της ενότητας, της ελπίδας, της εμπιστοσύνης». Ο ίδιος χαρακτήρισε «προασπιστή της αλήθειας» τον Αγιο Ιγνάτιο, αντιπαραβάλλοντας την προσωπικότητα και το έργο του Μητροπολίτη Δημητριάδος, ενώ τόνισε ότι ο Σεβασμιώτατος «είναι άνθρωπος ενότητας, ακούραστος», για να προσθέσει ότι «πληρώνει βαρύ φόρο, βαδίζοντας στον δρόμο της ενότητας». Ο π. Χαρίλαος επεσήμανε, παράλληλα, ότι ο κ. Ιγνάτιος «είναι διορατικός, διακρίνει το σπουδαίο από το ασήμαντο, χαράζει νέες προοπτικές, διαθέτει ανοιχτούς ορίζοντες, είναι ρηξικέλευθος και συμπονετικός».

Ο κ. Ιγνάτιος, από την πλευρά του, λίγο πριν δεχτεί τις ευχές των παρισταμένων κατά τη διανομή του αντιδώρου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους, τους τοπικούς άρχοντες, τον κλήρο και τον λαό. «Η συνεργασία μας, είπε, είναι πάντα μέσα στο πλαίσιο των θεσμών, αυτή που αρμόζει. Είναι πολύ σπουδαίο μέσα σε διακριτούς ρόλους να κάνουμε το καλύτερο».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους πάντες, τους τοπικούς άρχοντες, τον κλήρο, τους εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας, τους ευεργέτες, στο πρόσωπο του Νίκου Δεληγεώργη και της συζύγου του Σοφίας, ευχαρίστησε παρόντες και απόντες, ενώ υπογράμμισε ότι αγωνίζεται για να κάνει πράξη την ενότητα και τα έργα συνεργασίας. «Είμαστε μια καρδιά και μια ψυχή» επεσήμανε ο κ. Ιγνάτιος, αναφερόμενος στο έργο της τοπικής Εκκλησίας, στους τομείς της φιλανθρωπίας, των νέων θεσμών, της επιμόρφωσης. «Ακόμη και το ελάχιστο έχει σημασία. Εχετε την αγάπη μου, την καρδιά μου, τη ζωή μου ολόκληρη» τόνισε, κλείνοντας.

Ο κ. Ιγνάτιος δέχτηκε τις ευχές του κλήρου, του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, της αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη, των επικεφαλής των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών, των σωμάτων ασφαλείας, εκπροσώπων θεσμικών φορέων, συλλόγων και πλήθους κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου