ΤΟΠΙΚΑ

Παράνομες παρακρατήσεις καταγγέλλει ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας

παράνομες-παρακρατήσεις-καταγγέλλει-137520

Παράνομες παρακρατήσεις στις κύριες αλλά και τις επικουρικές συντάξεις καταγγέλλει ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, εξαιτίας λανθασμένων υπολογισμών.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Συνταξιούχων, το θέμα είναι πολιτικό και η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προχωρήσει στη διόρθωση των λαθών αυτών και την επιστροφή των παράνομων παρακρατήσεων.

«Οι αποκαλύψεις είναι απανωτές για τις παράνομες παρακρατήσεις επί των συντάξεων, τις οποίες η κυβέρνηση (και οι διοικήσεις των ταμείων) έχει επιβάλλει, παραβιάζοντας ακόμη και τους νόμους που έχουν ψηφιστεί από αυτή και τις προηγούμενες. Παρακρατήσεις επί των κύριων και επικουρικών συντάξεων, που οφείλονται σε «λάθος» υπολογισμούς και εφαρμογή των νόμων. Κατά συνέπεια η διόρθωση των «λαθών» αυτών και η επιστροφή των παράνομων παρακρατήσεων στους συνταξιούχους είναι πολιτικό θέμα, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες διορθωτικές με δική της απόφαση προς τις διοικήσεις των ταμείων, χωρίς να υποχρεώνονται οι συνταξιούχοι να καταφεύγουν σε δικαστικές διαδικασίες ή στα ταμεία για να διεκδικήσουν τα προς αυτούς οφειλόμενα» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο σύλλογος.

Επί πλέον, οι συνταξιούχοι ζητούν από τα ταμεία να ενημερώνουν τους ασφαλισμένους συστηματικά και σωστά μέσα από τα ενημερωτικά σημειώματα, για τους ακριβείς υπολογισμούς και τους τρόπους υπολογισμού των καταβαλλόμενων συντάξεων, ενώ ο σύλλογος καλεί τα μέλη του «να συσπειρωθούν ακόμα πιο μαζικά στα σωματεία τους, να πυκνώσουν τις αγωνιστικές γραμμές τους, γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε νέες αντισυνταξιουχικές ανατροπές, τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την περικοπή των προσωπικών διαφορών, καθώς και τη φορολογική λαίλαπα που έρχεται στο επόμενο διάστημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου