ΤΟΠΙΚΑ

Βλέπουν πρόβλημα στη Ζάχου οι αντιπολιτεύσεις στον Δήμο Βόλου

βλέπουν-πρόβλημα-στη-ζάχου-οι-αντιπολ-137652

Πυρά εναντίον της δημοτικής αρχής εξαπέλυσαν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, για την κυκλοφοριακή μελέτη που προτίθεται να εκπονήσει ώστε να λειτουργήσουν οι δύο παρόχθιοι δρόμοι του Κραυσίνδωνα -Ζάχου και Καραμπατζάκη- ως ήπιας κυκλοφορίας. Αυτή τη φορά, οι αντιπολιτεύσεις εστίασαν στην περίπτωση της Ζάχου, υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία της ως οδού ήπιας κυκλοφορίας δεν είναι σύμφωνη με το γενικό πολεοδομικό σχέδιο Βόλου, το οποίο για να αλλάξει θα απαιτηθεί διαδικασία ετών.

Την εισήγηση για το θέμα έκανε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σταυρίδης, μιλώντας για ειδική μελέτη προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, η οποία θα εκπονηθεί σε ένα δίμηνο και θα αποτυπώνει όλα τα δεδομένα προκειμένου να έρθει να κουμπώσει στο μεγάλο έργο προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ που προγραμματίζει ο δήμος με την αναμόρφωση των δύο παρόχθιων δρόμων.

Η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης Νατάσσα Οικονόμου, υποστήριξε ότι ο σχεδιασμός προσκρούει στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο και ότι θα υπάρξει πρόβλημα στην υλοποίηση του έργου, ενώ έθεσε ζήτημα εκπόνησης της μελέτης από τις υπηρεσίες του δήμου αντί να ανατεθεί σε ιδιώτες. Υπέρ της εκπόνησης της μελέτης από τις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, τάχθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της Δύναμης Βόλου, Τέλης Δουλόπουλος.

Την αντίθεσή του στους σχεδιασμούς του Δήμου Βόλου για τις δύο παρόχθιες εξέφρασε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Αποστόλης Νάνος. «Με τη μελέτη που φέρνετε φαίνονται οι ελλείψεις που υπήρχαν εξαρχής στο σχεδιασμό. Επιπλέον μπορεί κανείς να καταλάβει ότι αυτός που παραγγέλνει τη μελέτη περιμένει κι ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα για να νομιμοποιήσει με νομιμοφάνεια ένα έργο για το οποίο υπάρχουν αντιδράσεις κατοίκων, που δεν θέλουν να μετατραπεί η Καραμπατζάκη σε μίνι περιφερειακό», άφησε αιχμές ο κ. Νάνος.

«Η πορεία σας είναι ανακόλουθη. Πρώτα εκπονείται η κυκλοφοριακή μελέτη και μετά ο σχεδιασμός του έργου. Εσείς ξεκινήσατε έργο χωρίς μελέτη», τόνισε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Θεολόγος Διαμαντένιας.

Το πρόβλημα από την Καραμπατζάκη στη Ζάχου εντόπισαν οι δύο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ιάσονας Αποστολάκης και Κώστας Γαργάλας. Όπως ανέφεραν, το πρόβλημα με τη μετατροπή της Ζάχου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας είναι ότι δεν προβλέπεται από το Γ.Π.Σ. και ότι θα απαιτηθεί χρόνος για να αλλάξει. «Σε γυάλινα πόδια στηρίζεται κάθε μελέτη που πάει να κάνει τα αδύνατα δυνατά. Χώρια που μέχρι τώρα κοροϊδευόμασταν μεταξύ μας στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν μιλούσαμε για ύπαρξη μελετών», σχολίασε ο κ. Γαργάλας.

«Ο κ. Γαργάλας εξακολουθεί να εφαρμόζει τη γαργάλειο μέθοδο της ισοπέδωσης των πάντων. Όταν δεν τον βολεύει η Καραμπατζάκη θέτει ζήτημα για τη Ζάχου. Εμείς θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε το έργο», είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος, Θανάσης Σταυρίδης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου