ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη 30χρονου για κλοπή φορτηγού και ναρκωτικά

καταδίκη-30χρονου-για-κλοπή-φορτηγού-κα-137765

Βρήκε επάνω τα κλειδιά στη μηχανή φορτηγού αυτοκινήτου και το έκλεψε ύστερα από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ και χρήση ηρωίνης.

Στο εδώλιο του αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου οδηγήθηκε χθες ο 30χρονος Ρομά, που συνελήφθη την Παρασκευή το βράδυ στη Χλόη να οδηγεί κλεμμένο φορτηγό αυτοκίνητο και να κατέχει ποσότητα ηρωίνης βάρους 2,5 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς παραδέχτηκε στο δικαστήριο τις πράξεις του και για να δικαιολογηθεί ισχυρίστηκε ότι ήθελε να πάει στον Τύρναβο και ότι τελούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος αλλά και ναρκωτικών. Ζήτησε ακολούθως συγγνώμη από το Δικαστήριο.

Ο 30χρονος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και δύο μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως για την κλοπή του φορτηγού και για τα ναρκωτικά, ενώ σε βάρος του έγινε ξεχωριστή δικογραφία και για κλοπή πραγμάτων από το φορτηγό, συγκεκριμένα δύο ράδιο cd και δύο μπρελόκ με κλειδιά, και καταδικάστηκε σε οχτώ μήνες φυλάκιση.

Αλλες υποθέσεις

Στο μεταξύ, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε χθες έναν υπήκοο Αλβανίας για ψευδή κατάθεση στοιχείων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και παράβαση του Νόμου περί διαμονής.

Σε έλεγχο της ΔΙ.ΑΣ. στις 6 Σεπτεμβρίου 2017 ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν νόμιμα στη χώρα ενώ βεβαίωνε το αντίθετο στις αστυνομικές αρχές, και επιπλέον ήταν καταχωρημένος και στον Κατάλογο Ανεπιθύμητων.

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο, ο οποίος είναι αγνώστου διαμονής, σε ποινή φυλάκισης δεκατριών μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Τέλος, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε την περασμένη Παρασκευή μία οικογένεια για το αδίκημα καταδολίευσης δανειστών. Ο πατέρας της οικογένειας, ένας 71χρονος Βολιώτης, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών με τριετή αναστολή, όπως και οι δύο κόρες του και ο ένας γαμπρός του. Το Δικαστήριο έκρινε ότι μεταβίβασε ακίνητα στα παιδιά και τα εγγόνια του ενώ είχε οφειλές προς τρίτους. Ο ίδιος ισχυρίστηκε στο Δικαστήριο ότι, ούτως ή άλλως, κάποια στιγμή θα τακτοποιούσε τα περιουσιακά του στοιχεία.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου