ΤΟΠΙΚΑ

Νέα κανονιστική για το παζάρι του Ιουλίου

νέα-κανονιστική-για-το-παζάρι-του-ιουλ-137956

Μεγαλύτερο αριθμό περιπτέρων, ξεχωριστό χώρο εκδηλώσεων και υψηλότερη τιμή εκκίνησης για τη μίσθωση του λούνα παρκ, είναι οι αλλαγές στην Κανονιστική για την παραδοσιακή εμποροπανήγυρη, που ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Ο δήμος προχώρησε σε τροποποίηση της Κανονιστικής για το παζάρι προκειμένου να εναρμονιστεί με το νέο Νόμο.

Στο πλαίσιο αυτό, στην Κανονιστική προβλέπονται 300 θέσεις περιπτέρων έναντι 218, χώρος για λουκουμάδες-χαλβάδες και ξεχωριστό χώρο εκδηλώσεων. Οι τιμές των περιπτέρων θα κυμανθούν και φέτος στα ίδια επίπεδα και συγκεκριμένα 180 ευρώ για τα απλά περίπτερα, 200 ευρώ για τα γωνιακά, 400 ευρώ για τις θέσεις για χαλβάδες-λουκουμάδες και 1.100 για τις ψησταριές.

«Τσιμπημένη» θα είναι τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού για το λούνα παρκ που από φέτος θα ξεκινά από τις 50.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η εμποροπανήγυρη θα πραγματοποιηθεί το διάστημα μεταξύ 1η και 20 Ιουλίου για μία εβδομάδα.

Τις αντιρρήσεις τους εξέφρασαν οι μειοψηφίες. Η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου, υποστήριξε ότι από τη στιγμή που οι συμμετέχοντες δεν προσκομίζουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός με τον εμπορικό κόσμο της πόλης.

Για αναχρονιστικό θεσμό μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος της Δύναμης Βόλου, Τέλης Δουλόπουλος υποστηρίζοντας ότι το παζάρι θα έπρεπε να πάρει άλλη μορφή με τη συμμετοχή των εμπόρων της πόλης, ενώ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Θεολόγος Διαμαντένιας μίλησε για όργιο φοροδιαφυγής και χρήμα βολιώτικο που φεύγει εκτός πόλης.

Κατά της διοργάνωσης τάχθηκε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Γαργάλας, ο οποίος έθεσε ζήτημα αξιοποίησης του συγκεκριμένου χώρου ως πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου