ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά η κατασκευή της γέφυρας του Καλάμου

ξεκινά-η-κατασκευή-της-γέφυρας-του-καλ-139222

Εντός της εβδομάδας, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού, πρόκειται να προσκληθεί από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου για την υπογραφή σύμβασης, ο εργολάβος που θα αναλάβει την κατασκευή της γέφυρας στον Κάλαμο.

Με την υπογραφή της σύμβασης αναμένεται άμεσα να ξεκινήσει και η κατασκευή της γέφυρας που είχε καταρρεύσει πριν από δύο χρόνια, όταν θεομηνία είχε πλήξει την περιοχή και χώρισε το χωριό στα δύο.

Επί δύο χρόνια, όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καλάμου, κ. Αλ. Ρακής, ο Κάλαμος είναι χωρισμένος στα δύο. Ο οικισμός της Καλογριάς, όπου υπάρχουν μόνιμες κατοικίες, τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και κτήματα, είναι απομονωμένος. Για να φθάσει κανείς -μετά την κατάρρευση της γέφυρας- είτε θα πρέπει να περάσει μέσα από τον χείμαρρο είτε να ακολουθήσει διαδρομή 25 λεπτών μέσω Λεφοκάστρου. «Ακόμη και τα καθημερινά ψώνια είναι περιπέτεια», περιγράφει ο κ. Ρακής.

Η επικοινωνία του Καλάμου με την Καλογριά γίνεται μόνο πεζή, μέσω πεζογέφυρας. Προσωρινά ο δήμος είχε δημιουργήσει δρόμο μέσα από την κοίτη του χειμάρρου, όμως μετά την τελευταία κακοκαιρία, ο χείμαρρος κατέβασε νερό και ο δρόμος έκλεισε και πάλι.

«Από την κατάρρευση της γέφυρας έχουν περάσει δύο χρόνια. Οι κάτοικοι έχουν ταλαιπωρηθεί, οι τουριστικές μονάδες έχουν υποστεί πλήγμα» αναφέρει ο κ. Ρακής, ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών για την έναρξη και ολοκλήρωση του έργου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου