ΤΟΠΙΚΑ

Έρχονται νέες διαγραφές σε μπιλιετάκια… κλήσεων

έρχονται-νέες-διαγραφές-σε-μπιλιετάκ-139793

Και νέα λάθη στα μπιλιετάκια που παρέλαβαν Βολιώτες τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε και κλήθηκαν να πληρώσουν κλήσεις δημοτικής αστυνομίας και τροχαίας ακόμη και από το 2008, καλείται να διαγράψει στη σημερινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Όπως είναι γνωστό, ήδη έχουν εντοπιστεί 216 λάθος χρεωμένες κλήσεις συνολικού ύψους 34.660 ευρώ που βάρυναν δημότες που εμφανίζονταν ως οφειλέτες, όμως είχαν πληρώσει.

Τον περασμένο Νοέμβριο οπότε και δημότες παρέλαβαν 23.000 ειδοποιητήρια για συνολικά 27.000 κλήσεις (αξίας 4,7 εκατ. ευρώ) σημειώθηκε το αδιαχώρητο στα γραφεία της οικονομικής υπηρεσίας από διαμαρτυρόμενους για τα «ραβασάκια» που ήρθαν ακόμη και με δέκα χρόνια καθυστέρηση.

Κατά την διασταύρωση των στοιχείων, εντοπίστηκαν 216 λάθη «αξίας»… 34.660 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 52 λάθη για κλήσεις που πληρώθηκαν στο ταμείο του Δήμου Βόλου, συνολικό ποσό 7.000 ευρώ. Επιπλέον 145 λάθη εντοπίστηκαν για δημότες που είχαν πληρώσει τις οφειλές τους στα ΕΛ.ΤΑ., συνολικού ποσού 26.480 ευρώ. Δέκα επτά ακόμη περιπτώσεις δημοτών είχαν πληρώσει κλήσεις στην Εθνική τράπεζα, συνολικού ύψους 750 ευρώ, ενώ εντοπίστηκαν και δύο περιπτώσεις λάθους καταγραφής στοιχείων που θα επιβάρυνε ιδιώτες με ποσό 520 ευρώ.

Οι οφειλές διαγράφτηκαν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο καλείται στη σημερινή του συνεδρίαση να απαλλάξει χρέη και από επιπλέον 19 δημότες που αποδείχθηκαν ότι δεν είναι οφειλέτες.

Η νέα παρτίδα διαγραφών αφορά σε ποσό 2.460 ευρώ. Πρόκειται για περιπτώσεις έξι πολιτών που είχαν πληρώσει τις κλήσεις τους στο ταμείο του Δήμου Βόλου (συνολικό ποσό 330 ευρώ), 12 πολίτες που είχαν πληρώσει τις κλήσεις στα ΕΛ.ΤΑ. (συνολικό ποσό 2.110 ευρώ) και έναν ακόμη που είχε πληρώσει στην εθνική τράπεζα (συνολικό ποσό 20 ευρώ).

Με εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας που έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο θα γίνει εκκαθάριση οφειλών «από βεβαιωμένους χρηματικούς καταλόγους (οφειλές από κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας και Τροχαίας) σας ενημερώνουμε ότι θα πρέπει να γίνουν διαγραφές οφειλών, βάσει του Ν.3463/2006, άρθρο 174, παρ.1 (διαγραφή χρεών στους Δήμους λόγω λάθους εγγραφή ως προς τον φορολογούμενο και λάθος εγγραφή ως προς την φορολογητέα ύλη) και διαγραφή λόγω λάθους στοιχείων (ως προς τον προσδιορισμό του οχήματος)».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου