ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεων συνέχεια για το λιμάνι στον Πλατανιά

αντιδράσεων-συνέχεια-για-το-λιμάνι-στ-141054

Και διαμαρτυρίες για εγκατάλειψη του χωριού από τις δημοτικές υπηρεσίες

Νέες αντιδράσεις από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Πλατανιά «Η Σηπιάδα» για το έργο το αλιευτικού καταφυγίου στον Πλατανιά, προκάλεσε η πρόσφατη συνάντηση της δημοτικής αρχής Νοτίου Πηλίου με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

«Είναι απίστευτο το ότι ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου και η παρέα του εμμένουν σε ένα έργο για το οποίο έχει γίνει προσφυγή στο Συμβούλιο Επικράτειας. Ας τους ενημερώσει κάποιος ότι το έργο αυτό, εκτός από το Συμβούλιο Επικράτειας μπορούν να το σταματήσουν και άλλες υπηρεσίες. Θα ενημερωθούν όταν έρθει η ώρα. Είναι απίστευτο πως ο δήμαρχος εμμένει στη δημιουργία λιμανιού που τη συντήρηση και τον καθαρισμό του θα τον επωμιστεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, τη στιγμή που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε πολύ πιο απλές υποχρεώσεις.

Ο Πλατανιάς αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα αλλά πολύ πιο απλά στην επίλυσή τους και ο δήμος αδιαφορεί», αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του.Με την ίδια ανακοίνωση, ο σύλλογος επισημαίνει μια σειρά προβλημάτων στο χωριό. Συγκεκριμένα ζητούν τον καθαρισμό της παραλιακής ζώνης του Πλατανιά που έχει γεμίσει άμμο μετά τους ισχυρούς νότιους ανέμους στις αρχές Δεκεμβρίου, τον καθαρισμό των φρεατίων ομβρίων υδάτων που έχουν φράξει από φερτές ύλες και υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών σε περίπτωση ισχυρής νεροποντής, αλλά και την αποκατάσταση προβλήματος από πτώση στύλου δημοτικού φωτισμού στο τέλος της παραλιακής ζώνης του Πλατανιά στη δυτική πλευρά του χωριού.

Τέλος, ο σύλλογος διαμαρτύρεται για την «εξαίρεση» του χωριού από το πρόγραμμα κατασκευής νέων παιδικών χαρών. «Ο Πλατανιάς είναι ένας τουριστικός προορισμός με σημαντικό ποσοστό οικογενειακού τουρισμού. Αυτό συνεπάγεται ότι χρήζει άμεσης ανάγκης η δημιουργία ασφαλής και πιστοποιημένης παιδικής χαράς Ο αριθμός των παιδιών τους καλοκαιρινούς μήνες είναι αρκετά μεγάλος. Αυτή τη στιγμή το χωριό διαθέτει δυο κούνιες και μια τραμπάλα, άκρως επικίνδυνες για τα παιδιά χωρίς καμία ασφάλεια. Σε περίπτωση ατυχήματος ποιος έχει την ευθύνη;», αναφέρει ο Σύλλογος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου