ΤΟΠΙΚΑ

Τιμάται ο παλαίμαχος εκπαιδευτικός Ιωάννης Καραθανάσης

τιμάται-ο-παλαίμαχος-εκπαιδευτικός-ι-141925

Την μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Ιωάννου του Χρυσοστόμου και Γρηγορίου του Θεολόγου, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας θα τιμήσει πανηγυρικώς η τοπική Εκκλησία την Τρίτη 30/1, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί αρτοκλασία υπέρ υγείας των Εκπαιδευτικών της Μαγνησίας και Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων Εκπαιδευτικών.

Στις 11π.μ., στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή), θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση, αφιερωμένη στον Φιλόλογο και Θεολόγο, παλαίμαχο Εκπαιδευτικό κ. Ιωάννη Καραθανάση.

Για την εκπαιδευτική προσφορά και την εν γένει προσωπικότητα του τιμωμένου θα ομιλήσουν: ο κ. Χρήστος Ξενάκης, Φιλόλογος, με θέμα: «Σύντομη σκιαγράφηση της προσωπικότητας του Γιάννη Καραθανάση» και ο κ. Πασχάλης Δήμου, Δ/ντής του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου, με θέμα: «Η θητεία του Γιάννη Καραθανάση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κατά τα έτη 1990 – 1992».

Θα ακολουθήσει η απονομή της Ανώτατης Τιμητικής Διάκρισης της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, του Χρυσού Σταυρού μετά Διπλώματος, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και η αντιφώνηση του τιμηθέντος, με θέμα: «Επίκαιρα μηνύματα των Τριών Ιεραρχών».

Την εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβασμιώτατος, ενώ τον συντονισμό της θα έχει ο Πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου