ΤΟΠΙΚΑ

Φυτεύουν το δέντρο της ζωής

φυτεύουν-το-δέντρο-της-ζωής-143151

Το δέντρο της ζωής σηματοδοτεί το διήμερο εκδηλώσεων και δράσεων ευαισθητοποίησης που διοργανώνουν ο ∆ήµος Βόλου, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και ο Συλλόγος Νεφροπαθών Νοµού Μαγνησίας «Οι Αγιοι Ανάργυροι».

Το δέντρο της ζωής θα φυτευτεί αύριο Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να αποδοθεί, συμβολικά, «φόρος τιµής στους δότες των οργάνων και τις οικογένειές τους, που χάρισαν ζωή σε συνανθρώπους µας. Είναι ο συμβολισμός της ίδιας της ζωής µε βαθιές ρίζες και γερά κλαδιά και θα είναι µια καθημερινή υπενθύμιση σε όλους τους πολίτες του ∆ήµου Βόλου» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Μισή ώρα αργότερα, στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ενηµέρωσης – ευαισθητοποίησης µε θέµα «Η ιδέα της ∆ωρεάς Οργάνων» στην αίθουσα εκδηλώσεων του ∆ηµαρχείου Βόλου.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της ημερίδας, οι ομιλητές και τα θέματα που θα αναπτυχθούν, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη, έχουν ως εξής:

12:30 – 13:00: Προσέλευση

13:00 – 13:20: Χαιρετισµοί επισήµων

13:20 – 13:40: «Το πρόβληµα της Νεφρικής Ανεπάρκειας» ∆ρ. Χρήστος Συργκάνης, Συντονιστής Διευθυντής Νεφρολογικού Τµήµατος Γενικού Νοσοκοµείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο»

13:40-14:00: «Συντονισµός Μεταµοσχεύσεων – Ποιος µπορεί να γίνει ∆ωρητής Οργάνων και κάτω από ποιες προϋποθέσεις» ∆ηµήτριος Πιστόλας, Κλινικός Συντονιστής Μεταµοσχεύσεων, κάτοχος µεταπτυχιακού διπλώµατος

14:00-14:20: «Η Μεταµόσχευση νεφρού-Χειρουργικές τεχνικές για τον δότη και τον λήπτη» ∆ρ. Βουγάς Βασίλειος, Συντονιστής ∆ιευθυντής Α΄ Χειρουργικού τµήµατος και µονάδας µεταµοσχεύσεων οργάνων Γενικού Νοσοκοµείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισµός

14:20-14:40: «Προ και µετά – µεταµοσχευτικός έλεγχος» ∆ρ. Θεοφάνης Αποστόλου, Συντονιστής ∆ιευθυντής Νεφρολογικού Τµήµατος «Αντώνιος Γ. Μπίλλης», Γενικού Νοσοκοµείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισµός – Οφθαλµιατρείο Αθηνών – Πολυκλινική»

14:40-15:00: «Το σύγχρονο πλαίσιο των µεταµοσχεύσεων στην Ελλάδα σε περίοδο κρίσης» ∆ρ. Γρηγόριος Μυσερλής, Νεφρολόγος ∆ιευθυντής Ε.Σ.Υ. Χειρουργική κλινική Μεταµοσχεύσεων ΑΠΘ Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκοµείο Θεσσαλονίκης

15:00-15.30: Ερωτήσεις – Συζήτηση

Βραβεύσεις

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Μαγνησίας διοργανώνει την ετήσια συνεστίαση κοπής πίτας μεθαύριο Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 13.00 στο κέντρο «ΕΝΥΔΡΕΙΟ» (περιοχή Αναύρου).

Ο Σύλλογος, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα τιμήσει την οικογένεια που έκανε τη δωρεά οργάνων, τον εξαίρετο ιατρό Νεφρολόγο Διευθυντή ΕΣΥ Μονάδας μεταμοσχεύσεως Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κ. Μυσερλή Γρηγόρη και τη Φαρμακευτική Εταιρεία ΓΕΝΕΣΙΣ ΦΑΡΜΑ.

Κάρτες πωλούνται στις Μ.Τ. Νεφρού, Μον. Περιτοναϊκής Κάθαρσης Νοσοκομείου, Μ.Τ. Νεφρού Θεσσαλική Νοσηλευτική και από τα μέλη του Συλλόγου, καθώς και στην είσοδο του κέντρου τη βραδιά της κοπής της πίτας. Τιμή κάρτας: 15 ευρώ με πλήρες μενού και ζωντανή μουσική. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6977331588.

Χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου