ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια με το παλαιό εορτολόγιο

γιορτάστηκαν-τα-θεοφάνεια-με-το-παλαι-146110

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο.

Το πρωί τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία και η ακολουθία του μεγάλου αγιασμού στον Ιερό Ναό του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου στον Βόλο.

Της τελετής του αγιασμού των υδάτων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΓΟΧ Δημητριάδος κ. Φώτιος, με την παρουσία του εφημερίου του Ναού π. Κωνσταντίνου, του π. Νικοδήμου, της αδελφότητος της Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου Βερδικούσσας, της αδελφότητας της Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Ριζομύλου και πιστών από τον Βόλο και τη Λάρισα που συμμετείχαν στον εορτασμό.

Αμέσως μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και του μεγάλου αγιασμού, κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν με πομπή προς το λιμάνι του Βόλου, μπροστά από τον Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, ενώ το μήνυμα των Θεοφανείων απηύθυνε στους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Φώτιος.

Κατά την πομπή προς το λιμάνι, νέοι προπορεύονταν κρατώντας λάβαρα, εξαπτέρυγα και την εικόνα των Θεοφανίων, ενώ οι ιεροψάλτες συνόδευσαν την πομπή με ψαλμούς και ύμνους.

Κατά την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων, τρεις νέοι, οι Αντώνιος Ζιώγας, Ιωάννης Κωνσταντάς και Κωνσταντίνος Καρπουζάς, αψηφώντας το κρύο, βούτηξαν στα κρύα νερά του Παγασητικού για την ανάσυρση του Τιμίου Σταυρού. Τον Σταυρό ανέσυρε και φέτος ο Κωνσταντίνος Καρπουζάς, ενώ οι τρεις νέοι έλαβαν από τον Σεβασμιώτατο τον τίμιο Σταυρό προς ευλογία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου