ΤΟΠΙΚΑ

Ζητά αποκατάσταση ζημιών στο Δήμο Ζαγοράς -Μουρεσίου

ζητά-αποκατάσταση-ζημιών-στο-δήμο-ζαγ-147007

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Εσωτερικών, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις υποδομές του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου μετά την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την περιοχή στις 14 Ιανουαρίου.

Όπως επεσήμανε στην αναφορά του ο βουλευτής Μαγνησίας, «από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου καταστράφηκε τμήμα της παραλιακής οδού στο χωριό του Αϊ Γιάννη, το οποίο χρήζει άμεσης κατασκευής. Επίσης, από τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο αγροτικό οδικό δίκτυο αλλά και εντός των οικισμών του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, όπως και στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής».

Ο βουλευτής Μαγνησίας δεν παρέλειψε να επισημάνει στους αρμόδιους υπουργούς ότι αν και ο Δήμος κηρύχτηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, εντούτοις ακόμη δεν έχουν επισκεφθεί την περιοχή τα αρμόδια κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών για να ελέγξουν και να εκτιμήσουν το εύρος των ζημιών, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες αποκατάστασης.

Τέλος, ο Χρήστος Μπουκώρος ζήτησε από τους Υπουργούς Υποδομών και Εσωτερικών να επιληφθούν άμεσα του ζητήματος της αποκατάστασης των ζημιών στο Δήμο Ζαγορά- Μουρεσίου και να μεριμνήσουν για την έγκαιρη χρηματοδότηση των απαιτούμενων έργων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου