ΤΟΠΙΚΑ

Πλήρως ανακαινισμένη η παιδική χαρά στην πλατεία Λαμπράκη στη Ν. Ιωνία

πλήρως-ανακαινισμένη-η-παιδική-χαρά-σ-147578

Συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς το πρόγραμμα της κατασκευής νέων και της ανακατασκευής και εκσυγχρονισμό υπαρχουσών παιδικών χαρών στο Δήμο Βόλου, διασφαλίζοντας τις πλέον ασφαλείς και λειτουργικές συνθήκες για τη χρήση τους από τα παιδιά.

Σήμερα εγκαινιάστηκε η παιδική χαρά στην πλατεία Λαμπράκη, παρουσία μαθητών και δασκάλων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, κατοίκων της περιοχής και στελεχών της Δημοτικής Αρχής του Βόλου. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν παραδοθεί προς χρήση παιδικές χαρές σε: Χιλιαδού, Άνω Λεχώνια στην πλατεία, Νέα Αγχίαλο στην παραλία, Πορταριά δίπλα στο πάρκινγκ (ξενοδοχείο Άλκηστις), Κατηχώρι δίπλα στο χώρο των αθλοπαιδιών, Άγιο Κωνσταντίνο, Αγριά (δίπλα στην εκκλησία), Σέσκλο και έχουν πιστοποιηθεί, μετά τις αναγκαίες παρεμβάσεις τέσσερις, ακόμη, παιδικές χαρές στη Νέα Ιωνία.

Δήλωση Αχιλλέα Μπέου

Μετά την τελετή των εγκαινίων ο επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου και αιρετός Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Συμμετείχε στην κοπή της κορδέλας και ο αδερφός μου από την Αμερική για να δώσουμε την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να κάνει μια καταγγελία, επιπλέον, για αντιποίηση αρχής. Ευκαιρία είναι για να έρχεται και πιο συχνά από την Αμερική.

Η κατασκευή αυτής της παιδικής χαράς είναι μια δέσμευση που είχε δώσει η Δημοτική Αρχή και την υλοποιεί. Γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος για μία σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά σε κάθε γειτονιά και σε κάθε τοπικό διαμέρισμα για να μπορούν τα παιδάκια τον ελεύθερο χρόνο τους να τον περνούν στις παιδικές χαρές και στα Κέντρα Άθλησης παρά σε άλλους χώρους που δεν μας αρέσουν, για να βγούνε πιο σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία.

Το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων παρεμβάσεων, όπως είναι η τοποθέτηση καινούργιου τάπητα στο γήπεδο μπάσκετ που βρίσκεται εντός της πλατείας Λαμπράκη, ενώ και το παλιό κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας θα κατεδαφιστεί άμεσα ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος και πάλι για τα παιδιά και πιο συγκεκριμένα νηπιαγωγείο.

Επίσης ξεκινούν και οι εργασίες στο Βασδέκειο. Ως εκ τούτου θα σας απασχολούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα δώσουμε και χρόνο να προμηθευτεί η αντιπολίτευση τα ξίδια για να πίνουν να μην έχουν προβλήματα.

Αυτή είναι η σημερινή δημοτική αρχή, υλοποιεί όλες τις δεσμεύσεις της και είναι δίπλα στον πολίτη. Καλή χρονιά, με υγεία και να χαίρονται τα παιδιά τα έργα που γίνονται γι’ αυτά με χρήματα των δημοτών. Αυτά τα έργα δεν είναι από χρήματα από το ΕΣΠΑ ή από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αλλά είναι χρήματα των δημοτών τα οποία αξιοποιούμε προς όφελος δικό τους”.

Ο Θαν. Σταυρίδης

Επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θαν. Σταυρίδης, δήλωσε:

“Βρισκόμαστε στην πλατεία Λαμπράκη, στην συμβολή των οδών Εθνικών Αγώνων με Φιλαδελφείας (Ν. Ιωνία) όπου είναι στην καρδιά της Νέας Ιωνίας όπου και παραδίδουμε μια διπλή ουσιαστικά, σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά προκειμένου τα μικρά παιδιά να απολαμβάνουν με χαρά και ασφάλεια το παιχνίδι τους σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Αυτός ο χώρος ξεκίνησε με την κατασκευή του τάπητα του γηπέδου μπάσκετ, συνεχίστηκε με την παιδική χαρά και θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή ενός σύγχρονου νηπιαγωγείου στο κτίριο όπου στεγαζόταν το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας.

Η παιδική χαρά κόστισε 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ και ήταν στο πλαίσιο μιας μελέτης εργολαβίας που έκανε ο Δήμος Βόλου, είναι περίπου 400 τ.μ. και πιστεύω ότι για την περιοχή θα καλύπτει τις ανάγκες των μικρών παιδιών”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου