ΤΟΠΙΚΑ

Από τα «αζήτητα»… στη θαλπωρή

από-τα-αζήτητα-στη-θαλπωρή-147966

Νέο «σπίτι» απέκτησε εδώ και μία εβδομάδα ο 60χρονος Ρουμάνος, που τους τελευταίους επτά και πλέον μήνες ουσιαστικά φιλοξενούνταν στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, αφού «ξέμεινε» στον Βόλο χωρίς οικογένεια, φίλους και συγγενείς.

Ο 60χρονος αλλοδαπός, μεταφέρθηκε και διαμένει πλέον στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων, μετά τη σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και του υπόλοιπου διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος.

Η απόφαση ελήφθη καθαρά με γνώμονα το αίσθημα ανθρωπιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η πρώτη κρούση στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων, εκ μέρους της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου (σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του Αχιλλοπουλείου), έγινε πριν από τα Χριστούγεννα. Αντιπροσωπεία γιατρών, νοσηλευτών και άλλων παραγόντων του Νοσοκομείου είχε επισκεφτεί το Ίδρυμα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρείχαν ιατρικές υπηρεσίες στους τροφίμους, ενώ επίσης μοιράστηκαν και αναμνηστικά δώρα.

Στη συγκεκριμένη επίσκεψη θίχτηκε και το θέμα της φιλοξενίας του 60χρονου αλλοδαπού, με τους γιατρούς να εξηγούν ότι μετά από έξι μήνες παραμονής στο Αχιλλοπούλειο, ήταν ζωτική προτεραιότητα να βρεθεί η δομή για να φιλοξενήσει τον άπορο Ρουμάνο.

Από την προηγούμενη εβδομάδα ο 60χρονος φιλοξενείται πλέον στο Γηροκομείο Καναλίων. Διοίκηση, τρόφιμοι και προσωπικό έχουν ανοίξει μία μεγάλη αγκαλιά για τον ίδιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως εδώ και πολύ καιρό οι κοινωνικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου αναζητούσαν φόρμουλα, ώστε ο 60χρονος να μεταφερθεί από το Νοσοκομείο σε κάποια δομή. Ο Ρουμάνος μεσήλικας μεταφέρθηκε στο Αχιλλοπούλειο ένα βράδυ τον περασμένο Ιούνιο σε κατάσταση μέθης. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε. Μέσα σε λίγες ώρες όμως μεταφέρθηκε εκ νέου στο Νοσοκομείο, μετά από εγκεφαλικό που υπέστη. Από τότε μέχρι και πριν από λίγες μέρες παρέμενε στην Παθολογική Κλινική, αφού όποια προσπάθεια και να έγινε να αναζητηθούν οι συγγενείς του, έπεσε στο κενό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο του παιδιά διαμένουν σε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή η πρεσβεία, όμως εδώ και έξι μήνες, παρά τις διαρκείς οχλήσεις, δεν ξεκίνησε καμία διαδικασία εντοπισμού της οικογένειάς του ή άλλων συγγενών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου