ΤΟΠΙΚΑ

Έλλειψη αιματολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου

έλλειψη-αιματολόγου-στο-γενικό-νοσοκ-148403

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας την πλήρωση οργανικής θέσης αιματολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, έπειτα από σχετικό αίτημα που έλαβε από το Σύλλογο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής Μαγνησίας προς τον αρμόδιο υπουργό, “στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου παρακολουθούνται συστηματικά εκατόν εξήντα νοσούντες από Μεσογειακή Αναιμία, εκ των οποίων οι ογδόντα μεταγγίζονται. Η περίθαλψη των πασχόντων κατά τη διάρκεια της μετάγγισης αίματος είναι ιδιαιτέρως απαιτητική και χρήζει συνεχούς παρακολούθησης από αιματολόγο, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές επιπλοκές. Αυτή τη στιγμή στην αιματολογική κλινική του νοσοκομείου υπηρετούν μόνο δύο ιατροί της συγκεκριμένης ειδικότητας, οι οποίοι απασχολούνται συγχρόνως στο εξωτερικό αιματολογικό ιατρείο αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη κλινική του νοσοκομείου απαιτείται. Ως εκ τούτου, οι δύο μοναδικοί αιματολόγοι υπερβάλλουν εαυτόν, προσπαθώντας να καλύψουν τις ανάγκες όλων των ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας αδυνατούν να είναι παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια μετάγγισης αίματος στους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία”.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από τον Υπουργό Υγείας να μεριμνήσει άμεσα για την πλήρωση της κενής οργανικής θέσης αιματολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με μόνιμο ιατρό ειδικότητας, καθώς αυτή κρίνεται αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου