ΤΟΠΙΚΑ

Στήνονται κάλπες σε Βόλο και Λάρισα για τις προεδρικές εκλογές της Κύπρου

στήνονται-κάλπες-σε-βόλο-και-λάρισα-γι-148621

Κάλπες θα στηθούν στο Βόλο και την Λάρισα, ενόψει των Προεδρικών εκλογών της Κύπρου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δεκάδες Κύπριου που ζουν στην περιοχή μας.

Οι προεδρικές εκλογές της Κύπρου θα διεξαχθούν την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και θα λειτουργήσουν δύο εκλογικά κέντρα, σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι ψηφοφόροι που κατάγονται από την μεγαλόνησο.

Το εκλογικό κέντρο του Βόλου, θα λειτουργήσει στο Δημαρχείο του Βόλου, (Κέντρο Ξ), για την εξυπηρέτηση όλων των εκλογέων, οι οποίοι έχουν δηλώσει να ψηφίσουν στο Βόλο.

Το εκλογικό κέντρο Λάρισας, θα λειτουργήσει στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας (Κέντρο Κ), για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα όλοι οι εκλογείς, οι οποίοι έχουν δηλώσει να ψηφίσουν στη Λάρισα.

Στο μεταξύ, με την υποβολή των εννέα υποψηφιοτήτων για τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, αρχίζει και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 28ης Ιανουαρίου.

Υποψήφιοι είναι: ο νυν πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Σταύρος Μαλάς, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, και οι Χάρης Αριστείδου, Χριστάκης Καπηλιώτης, Ανδρέας Ευστρατίου και Μιχάλης Μηνάς.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Παύλος Νικολέτης, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό για τους Κυπρίους να ψηφίζουν στην πόλη όπου διαμένουν, πολύ δε περισσότερο για τους Κύπριους φοιτητές.

Κοινό αίτημα αποτελεί, στο μεταξύ, για τους Κυπρίους η εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό, με τον κ. Νικολέτη να επισημαίνει ότι «απαιτείται αποφασιστική πολιτική, για να λυθεί το εθνικό θέμα της Κύπρου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου