ΤΟΠΙΚΑ

Βουτιά θανάτου για 53χρονο στις Πλάκες

βουτιά-θανάτου-για-53χρονο-στις-πλάκες-148654

Δραματικό τέλος έβαλε στη ζωή του 53χρονος Βολιώτης. Ο αυτόχειρας δέθηκε στο μηχανάκι του με καλώδιο και βούτηξε στη θάλασσα στις Πλάκες. Η σορός του βρέθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι με τη βοήθεια δύτη σε βάθος 6,5 μέτρων και αναγνωρίστηκε από τους συγγενείς του. Οι φόβοι της οικογένειάς του ότι κάτι κακό μπορούσε να έχει συμβεί, τις απερίγραπτες ώρες αγωνίας που ο άνδρας έλειπε από το σπίτι, επιβεβαιώθηκαν με το πλέον τραγικό τρόπο.

Στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου σήμανε συναγερμός γύρω στη 1 το μεσημέρι. Αλιέας που πήγε να ψαρέψει στην περιοχή, εντόπισε μία μαύρη σκιά στη θάλασσα. Στην αρχή δεν έδωσε σημασία, καθώς, όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δεν μπορούσε να διακρίνει τι μπορούσε να είναι. Στην πορεία όμως είδε κηλίδες πετρελαίου να αναδύονται στην επιφάνεια της θάλασσας και προβληματίστηκε, ώσπου τελικά διέκρινε τα παπούτσια του 53χρονου.

Άμεσα στον τόπο μετέβησαν περιπολικά οχήματα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, με τον αλιέα να καλεί σε βοήθεια. Σκάφος του Λιμενικού όμως δεν μπορούσε να προσεγγίσει λόγω της γεωγραφίας της περιοχής. Η σορός βρισκόταν βυθισμένη στη θάλασσα σε απόσταση δυόμισι μέτρων από την ακτή. Το Λιμεναρχείο απευθύνθηκε τότε σε δύτη.

Στον τόπο έσπευδε λίγη ώρα αργότερα συγγενικό πρόσωπο του αυτόχειρα για την αναγνώριση της σορού.

Η επιχείρηση για τη μεταφορά του αυτόχειρα στο Νοσοκομείο ολοκληρώθηκε λίγη ώρα αργότερα, με πλήθος διερχόμενων οδηγών από τη Γορίτσα να σταματούν και να παρακολουθούν τις ενέργειες βήμα προς βήμα.

Η σορός του 53χρονου τοποθετήθηκε σε φορείο και μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τη συνδρομή και εθελοντών, όπως του υπεύθυνου της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βασίλη Ηλιόπουλου. Στο Αχιλλοπούλειο έγινε και τυπικά η διαπίστωση του θανάτου του αυτόχειρα.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου παρήγγειλε ακολούθως τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του 53χρονου άνδρα, ενώ συνεχίζει τις έρευνες για το τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας ο θάνατος του 53χρονου φαίνεται να αποδίδεται σε αυτοκτονία και όχι σε κάποιο ατύχημα.

Ο αυτόχειρας είχε χρησιμοποιήσει καλώδιο ηλεκτρικής συσκευής, και είχε δέσει τη μία άκρη του γύρω από το κεφάλι του και την άλλη στο τιμόνι του δικύκλου του.

Στη συνέχεια εκτιμάται ότι πήρε φόρα και βούτηξε με το μηχανάκι στη θάλασσα, πέφτοντας στο νερό από ύψος εφτά μέτρων. Στο συγκεκριμένο σημείο, δύο στροφές πριν από την ΑΓΕΤ, το έδαφος είναι πιο βατό, αν και το ύψος από τη θάλασσα είναι δεκαπέντε μέτρα. Η σορός του εντοπίστηκε σε απόσταση 2,5 μέτρων από την ακτή.

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, που συνέδραμε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, κατάφερε γύρω στις 6 το απόγευμα να ανασύρει και το μηχανάκι από τον βυθό της θάλασσας.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου συνεχίζει την προανάκριση για το συμβάν, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Ο αυτόχειρας πάντως δεν φαίνεται να άφησε κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε πρόβλημα με την υγεία του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου