ΤΟΠΙΚΑ

Κίνδυνος για χειμερινούς κολυμβητές από κατάρρευση τοίχου στις Πλάκες

κίνδυνος-για-χειμερινούς-κολυμβητές-148797

Μεγάλο τμήμα του τοίχου αντιστήριξης κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές στην παραλία Πλάκες έχει καταρρεύσει εξαιτίας των βροχοπτώσεων και της θαλασσοταραχής.

Πέτρες έχουν καταπλακώσει το διάδρομο, απ’ όπου έχουν πρόσβαση στη θάλασσα χειμερινοί κολυμβητές. Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο της παραλίας είναι στέκι των μελών και φίλων του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών «Ο Νηρέας».

Όπως καταγγέλλουν μέλη του Νηρέα, η κατολίσθηση έχει συμβεί εδώ και μέρες, ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν φροντίσει για την αποκατάσταση του τοίχου, που όχι μόνο έχει «κλείσει» την παραλία, αλλά επιπλέον εγκυμονεί κινδύνους.

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Ο σύλλογος φροντίζει για την καθαριότητα και την ευπρέπεια αυτού του χώρου, ώστε το περιβάλλον να είναι πολιτισμένο, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα και ούτε του επιτρέπεται να παρέμβει. Σήμερα το κόστος αποκατάστασης του τοιχίου είναι μικρό, αλλά αύριο ανυπολόγιστο, αν επέλθει η οριστική κατάρρευσή του, με απρόβλεπτες συνέπειες», αναφέρουν τα μέλη του Νηρέα, ζητώντας από τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου