ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση για τα 50 χρόνια δράσης της ΚΝΕ

εκδήλωση-για-τα-50-χρόνια-δράσης-της-κνε-149314

Εκδήλωση για τα 50 χρόνια δράσης της ΚΝΕ διοργανώνεται από την Οργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση με θέμα «Ο Κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου. Η ΚΝΕ η οργάνωσή μας!», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στο κτίριο Κατσίγρα της Ιατρικής Σχολής του Π.Θ. (Πλατεία Ταχυδρομείου).

Ομιλητής θα είναι ο Νίκος Αμπατιέλος, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία – αφιέρωμα με τίτλο:«Ανέκδοτα τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα»

Η είσοδος θα γίνεται με πρόσκληση που διακινείται από τις οργανώσεις της ΚΝΕ.

Με αφορμή την εκδήλωση, σε ανακοίνωση της Ο.Π. Θεσσαλίας της ΚΝΕ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Η ΚΝΕ ιδρύθηκε το 1968, μέσα στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας. Σε συνθήκες παρανομίας και διώξεων έδρασε ανυποχώρητα για τα συμφέροντα της νεολαίας, πρωτοστάτησε στην αντιδικτατορική πάλη και στον ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας.

Αποτελεί συνεχιστή της ΟΚΝΕ (Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας), της πρώτης οργάνωσης νεολαίας του ΚΚΕ, που έδρασε στα χρόνια του Μεσοπολέμου μέχρι το 1943 και της ΕΠΟΝ μετέπειτα που έδρασε την περίοδο της Κατοχής και της Αντίστασης, της Δημοκρατικής Νεολαίας, νεολαίας του ΔΣΕ, της αγωνιστικής δράσης των νεολαίων κομμουνιστών κάτω από άλλες συνθήκες, σε μαζικές πολιτικές οργανώσεις, όπως η Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη (ΔΝΛ).

Το 1ο Συνέδριο της ΚΝΕ το 1976 επιβεβαίωσε πανηγυρικά την απόφαση του Πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ για την ίδρυσή της. Η ΚΝΕ είναι η επαναστατική οργάνωση νεολαίας του ΚΚΕ. Μέχρι σήμερα έχει καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη της πάλης της νεολαίας, αποτελεί το πιο πρωτοπόρο τμήμα της. Ο Γιάννης Ρίτσος έγραφε για τους Κνίτες και τις Κνίτισσες ότι «Τραβάμε πολύ μακριά…».

Με αισιοδοξία λοιπόν βαδίζουμε φέτος στα 50χρονα της ΚΝΕ και στα 100χρονα του ΚΚΕ, σε αυτόν το μεγάλο εορτασμό για το λαό και τη νεολαία! Η πείρα και τα συμπεράσματα αυτής της πορείας αποτελούν στις μέρες μας οδηγό δράσης!

Αντλούμε δύναμη από τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, οργανώνουμε την πάλη σήμερα που όλα κινούνται βασανιστικά αργά, που φαίνεται ότι τίποτα δεν αλλάζει, εμείς αντλούμε δύναμη, δηλαδή γνώση, αντοχή, τόλμη από όλη την ιστορική διαδρομή. Κρατάμε άσβεστη τη φλόγα της επαναστατικής. Με στέρεη πεποίθηση ότι θά’ρθει ανάποδα ο ντουνιάς!”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου