ΤΟΠΙΚΑ

Δυναμικό παρών έδωσε ο Βόλος στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

δυναμικό-παρών-έδωσε-ο-βόλος-στο-συλλα-149522

Δυναμικό παρών ανάμεσα σε χιλιάδες διαδηλωτές από κάθε γωνιά της χώρας έδωσε ο Βόλος στο μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη. Οργανωμένοι κατά ομάδες σε πούλμαν, παρέες με ιδιωτικά μέσα αλλά και με μέσα μαζικής μεταφοράς, εκατοντάδες Βολιώτες αναχώρησαν από το πρωί από την πόλη για να στείλουν ηχηρό μήνυμα ότι «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα».

Μόνο από τον Σύλλογο Μακεδόνων Βόλου «Ο Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη μετέβησαν 110 άτομα με δύο πούλμαν. Εκατοντάδες ακόμη Βολιώτες με τις ελληνικές σημαίες στα χέρια διαδήλωσαν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και εναντίον της χρήσης του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων.

«Γινόταν λαϊκό προσκύνημα. Όλη η παραλία της Θεσσαλονίκης, από άκρη σε άκρη, ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο. Υπήρχε παλμός, συγκίνηση. Είδαμε πολλούς να δακρύζουν. Και νιώσαμε όλοι εθνική υπερηφάνεια», περιγράφει τις στιγμές που έζησε στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδόνων Βόλου «Ο Μέγας Αλέξανδρος» , Βενετία Μπελιτσιώτη.

Η ίδια τόνισε ότι έφυγε ένα ηχηρό μήνυμα: ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ελληνική.

«Θα είναι ιστορικό λάθος αν γίνει, τελικά, αποδεκτή η χρήση του ονόματος Μακεδονία. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, τόνισε, να υπάρχει ο όρος Μακεδονία, στην ονομασία των Σκοπίων, διότι διακυβεύονται εθνικά συμφέροντα. Είναι αδιαπραγμάτευτο, όχι μόνο για εμάς, που ανήκουμε στον Σύλλογο, αλλά και για όλους τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες, όπου και να βρίσκονται. Όλοι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και λέμε όχι στην χρήση του ονόματος Μακεδονία, διότι θεωρούμε ότι ενδέχεται να υπάρξουν δυσάρεστες και απρόβλεπτες επιπτώσεις για την Ελλάδα στο μέλλον», δήλωσε η ίδια.

Εκατοντάδες Βολιώτες ανάμεσα σε χιλιάδες διαδηλωτές απ’ όλη την Ελλάδα

Ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο

Στο μεταξύ, πρόταση ψηφίσματος για το Μακεδονικό, καταθέτει στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, η παράταξη «Δύναμη Βόλου».

Στην πρόταση που καταθέτουν ο επικεφαλής και το μέλος της παράταξης, κ.κ. Μιχ. Μιτζικός και Τέλης Δουλόπουλος, ζητούν από το δημοτικό συμβούλιο να υιοθετήσει το ομόφωνο ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για την ονομασία των Σκοπίων, σύμφωνα με το οποίο:

«Η Ελληνική κυβέρνηση πρωτίστως αλλά και όλα τα Ελληνικά Πολιτικά Κόμματα να πράξουν το καθήκον, που τους επιβάλλει η θέση τους, ώστε να καταστήσουν ανέφικτη την είσοδο της FYROM σε διεθνείς οργανισμούς με την πλαστή εθνωνυμία «Μακεδονία», να αποτρέψουν την προβολή διεκδικήσεων του κράτους αυτού σε βάρος των όμορων κρατών (Ελλάδος και Βουλγαρίας) στο πλαίσιο που επιβάλλουν οι διεθνείς κανόνες στις σχέσεις καλή γειτονίας, να αποθαρρύνουν την επιστράτευση της εκπαίδευσης στην καλλιέργεια αλυτρωτικής προπαγάνδας, να υποδείξουν την ανάγκη για την επιλογή της τελικής εθνικής ονομασίας της FYROM, που να είναι συμβατή με τη δική της ιστορία και τον πολιτισμό των δικών της υπηκόων και να ενημερώσουν και τις κυβερνήσεις των χωρών που έσπευσαν να αναγνωρίσουν τη FYROM με το όνομα «Μακεδονία» για τις μελλοντικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η τακτική τους αυτή στη σταθερότητα των Βαλκανίων».

Ο Γιάννης Γρηγορίου κρατώντας την ελληνική σημαία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου