ΤΟΠΙΚΑ

Νεότερα δεδομένα για την υπογονιμότητα

νεότερα-δεδομένα-για-την-υπογονιμότη-150605

Διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση του υπογόνιμου ζευγαριού – Ημερίδα στο ξενοδοχείο Xenia Palace

Οι νεότερες εξελίξεις στη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση του υπογόνιμου ζευγαριού αποτέλεσαν την κεντρική θεματολογία της Ημερίδας που πραγματοποίησε, χθες Σάββατο, η Ελληνική Εταιρεία Γονιμότητας και Στειρότητας, στο ξενοδοχείο Xenia Palace στην Πορταριά Πηλίου

Ο καθηγητής κ. Γεώργιος Πάντος, πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας, κύρηξε την έναρξη της Ημερίδας καλωσορίζοντας το κοινό, αποτελούμενο από μαιευτήρες-γυναικολόγους, εξειδικευμένους σε θέματα αναπαραγωγής και εξωσωματικής γονιμοποίησης αλλά και διατήρησης της γονιμότητας.

Οι πρωινές συνεδρίες επικεντρώθηκαν στα θέματα της διερεύνυσης της υπογονιμότητας και τον νοσημάτων που μπορεί να συνδέονται με αυτήν, καθώς και τις μεθόδους αντιμετώπισής τους, μέσα από τις ομιλίες των καθηγητών μαιευτικής και γυναικολογίας κ.κ. Κωνσταντίνου Ζηκόπουλου, Γεωργίου Πάντου, Βασίλειου Ταρλατζή, Ευστράτιου Κολυμπιανάκη και των μαιευτήρων-γυναικολόγων κ.κ. Ευάγγελου Μακράκη και Τρύφονος Λαϊνά και υπό την προεδρεία του Ομότιμου Καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ιωάννη Μεσσήνη.

Οι μέθοδοι και οι εξελίξεις στις μεθόδους της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής όπως επίσης και τα αποτελέσματα και οι προοπτικές της εξωσωματικής γονιμοποίησης, αποτέλεσαν τη θεματολογία των απογευματινών συνεδριάσεων. Οι ομιλητές κκ. Γεώργιος Λαϊνάς και Ευάγγελος Μακράκης και οι καθηγητές κκ. Κωνσταντίνος Ζηκόπουλος, Κωνσταντίνος Νταφόπουλος, Γεώργιος Πάντος και Βασίλειος Ταρλατζής, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης και τους μύθους γύρω από αυτά καθώς και στις μελλοντικές προοπτικές της μεθόδου.

Η ημερίδα έκλεισε με συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και προέδρων και των ιατρών που παρακολούθησαν την εκδήλωση, ανανεώνοντας το ραντεβού για επόμενες μελλοντικές εκδηλώσεις και συνεργασίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου