ΤΟΠΙΚΑ

Απείχαν και χθες από τα μαθήματα οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τρικερίου

απείχαν-και-χθες-από-τα-μαθήματα-οι-μαθ-152071

Ούτε χθες έγιναν μαθήματα στο Δημοτικό Σχολείο Τρικερίου, που μετά τις αναρρωτικές άδειες που έλαβαν και οι δύο δασκάλες της σχολικής μονάδας, μάθημα κλήθηκε να κάνει δασκάλα του ολοημέρου και στις έξι τάξεις. Υπενθυμίζεται ότι από την Πρωτοβάθμια κλήθηκε ελεγκτής γιατρός να επισκεφθεί σπίτι δασκάλας για να διαπιστώσει την κατάσταση της υγείας της, ωστόσο έως και χθες δεν υπήρχε κάποιο νεότερο.

Οι γονείς αποφάσισαν τα παιδιά τους να απέχουν από τα μαθήματα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κενές θέσεις που άφησαν φεύγοντας με αναρρωτικές άδειες και οι δύο δασκάλες του σχολείου. Δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο και ζητούν τουλάχιστον δύο δασκάλες για να γίνονται κανονικά τα μαθήματα.

Ερωτηθείς για το πρόβλημα που έχει προκύψει στο Δημοτικό Σχολείο Τρικερίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αποστόλης Μούσιος, τόνισε ότι πάγια θέση του συλλόγου είναι η ενίσχυση των απομακρυσμένων σχολικών μονάδων με επιπλέον εκπαιδευτικό δυναμικό. «Θα πρέπει να στηρίξουμε τους κατοίκους των περιοχών αυτών που μένουν στον τόπο τους και προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες και στην οικονομία. Η εκπαίδευση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με λογιστικά κριτήρια», είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας την ενίσχυση των σχολικών μονάδων, τόσο στο Τρίκερι όσο και στο Πουρί και στην Ανάβρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου