ΤΟΠΙΚΑ

216 λάθος μπιλιετάκια για κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας και Τροχαίας

216-λάθος-μπιλιετάκια-για-κλήσεις-δημοτι-152492

Στα 216 ανέρχονται τα λάθος μπιλιετάκια που παρέλαβαν Βολιώτες τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε και κλήθηκαν να πληρώσουν κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας ακόμη και από το 2008. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, θα διαγραφεί συνολικό ποσό 34.660 ευρώ που ήταν χρεωμένο λανθασμένα, σε δημότες που εμφανίζονταν ως οφειλέτες αν και είχαν πληρώσει.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε και δημότες παρέλαβαν 23.000 ειδοποιητήρια για συνολικά 27.000 κλήσεις (αξίας 4,7 εκατ. ευρώ), σημειώθηκε το αδιαχώρητο στα γραφεία της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Συνωστισμός, εντάσεις, φωνές, διαμαρτυρίες, το σκηνικό που επικράτησε επί μέρες από δημότες που αγανάκτησαν με τα ειδοποιητήρια που παρέλαβαν έως και δέκα χρόνια μετά τις παραβάσεις.

Ανάμεσά τους και δημότες, που εμφανίζονταν ως οφειλέτες παρότι οι ίδιοι ισχυρίζονταν ότι είχαν πληρώσει τις κλήσεις τους.

Τα λάθη άρχισαν να ανακαλύπτονται ένα προς ένα, μετά από διασταύρωση των στοιχείων.

Συνολικά εντοπίστηκαν 216 λάθη «αξίας»… 34.660 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 52 λάθη για κλήσεις που πληρώθηκαν στο ταμείο του Δήμου Βόλου, συνολικό ποσό 7.000 ευρώ. Επιπλέον 145 λάθη εντοπίστηκαν για δημότες που είχαν πληρώσει τις οφειλές τους στα ΕΛ.ΤΑ. συνολικό ποσό 26.480 ευρώ. Δέκα επτά ακόμη περιπτώσεις δημοτών είχαν πληρώσει κλήσεις στην Εθνική Τράπεζα, συνολικού ύψους 750 ευρώ, ενώ εντοπίστηκαν και δύο περιπτώσεις λάθους καταγραφής στοιχείων που θα επιβάρυνε ιδιώτες με το ποσό των 520 ευρώ.

Με εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας που έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα γίνει εκκαθάριση οφειλών: «Από βεβαιωμένους χρηματικούς καταλόγους (οφειλές από κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας και Τροχαίας) σας ενημερώνουμε ότι θα πρέπει να γίνουν διαγραφές οφειλών βάσει του Ν.3463/2006, άρθρο 174, παρ.1 (διαγραφή χρεών στους Δήμους λόγω λάθους εγγραφή ως προς τον φορολογούμενο και λάθος εγγραφή ως προς την φορολογητέα ύλη) και διαγραφή λόγω λάθους στοιχείων (ως προς τον προσδιορισμό του οχήματος)».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου