ΤΟΠΙΚΑ

Επεσαν αυστηρές ποινές για υποθέσεις τροχαίων

επεσαν-αυστηρές-ποινές-για-υποθέσεις-153798

«Καμπάνες» από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου προχθές για υποθέσεις σωματικών βλαβών μετά από τροχαία ατυχήματα.

Το δικαστήριο καταδίκασε τρεις κατηγορουμένους για διαφορετικές υποθέσεις, επιβάλλοντας ποινές από δεκαπέντε μέχρι και είκοσι πέντε μήνες φυλάκιση.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο 36χρονο Βολιώτη για σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή. Στις 28 Οκτωβρίου του 2015 απογευματινή ώρα, ο καταδικασθείς προκάλεσε τροχαίο ατύχημα στη Νέα Ιωνία.

Οδηγώντας Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ο 36χρονος παραβίασε πινακίδα Stop, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο αυτοκίνητο στη Φιλαδελφείας με Ιασονίδου. Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκε η οδηγός του άλλου αυτοκινήτου, μία 49χρονη Βολιώτισσα, και ο ανήλικος γιος της.

Το δικαστήριο καταδίκασε ερήμην τον 36χρονο σε ποινή φυλάκισης 25 μηνών με τριετή αναστολή.

Στο μεταξύ, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή σε 42χρονο για σωματική βλάβη από αμέλεια. Οδηγώντας αυτοκίνητο ο 42χρονος προκάλεσε τροχαίο στις 10 Νοεμβρίου 2014, καθώς ενώ επιχειρούσε να εισέλθει στην Γκλαβάνη από την Αναλήψεως συγκρούστηκε από αμέλειά του με δίκυκλη μοτοσικλέτα, τραυματίζοντας τον 27χρονο οδηγό της.

Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε ενώ στη δίκη δεν παρουσιάστηκε ούτε ο κατηγορούμενος ούτε και το θύμα.

Τέλος, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο με την ίδια κατηγορία και την ίδια, με την προαναφερόμενη ποινή, και έναν 70χρονο Βολιώτη. Στις 6 Σεπτεμβρίου 2017 ο 70χρονος είχε παραβιάσει κόκκινο σηματοδότη, και με το Ι.Χ. που οδηγούσε συγκρούστηκε με 47χρονο δικυκλιστή στην Αναλήψεως με Ιωλκού προκαλώντας του κατάγματα.

Καταδίκη για κλοπή

Ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 23χρονη Λαρισαία για κλοπή που συνέβη στον Βόλο τον Δεκέμβριο του 2015 με θύμα μία ηλικιωμένη γυναίκα. Η καταδικασθείσα είχε εισέλθει στο σπίτι της ηλικιωμένης και είχε αφαιρέσει κοσμήματα συνολικής αξίας 400 ευρώ. Προχθές στο Δικαστήριο δεν παρουσιάστηκε για να δικαιολογηθεί για την πράξη της και καταδικάστηκε ερήμην.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου