ΤΟΠΙΚΑ

Ελεγκτής γιατρός στο σπίτι δασκάλας

ελεγκτής-γιατρός-στο-σπίτι-δασκάλας-153824

Ελεγκτής γιατρός μπαίνει στο σπίτι δασκάλας με αίτημα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση της υγείας της. Πρόκειται για εκπαιδευτικό που από την αρχή της σχολικής χρονιάς λαμβάνει συνεχώς αναρρωτικές άδειες. Η τελευταία που έλαβε, είχε ως αποτέλεσμα να «κλείσει» το Δημοτικό Σχολείο Τρικερίου εξοργίζοντας τους γονείς μαθητών, που μετά από έντονη διαμαρτυρία στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας απευθύνθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες, στο Δημοτικό Σχολείο Τρικερίου δεν έγιναν μαθήματα. Το σχολείο είναι οργανικά τριθέσιο, λειτουργεί όμως ως διθέσιο και έχει και μία δασκάλα ολοημέρου. Όπως καταγγέλλουν, το ολοήμερο λειτουργεί μια φορά την εβδομάδα, ενώ με τις συνεχείς εναλλαγές εκπαιδευτικών στα πρωινά τμήματα οι μαθητές δεν έχουν προχωρήσει στη σχολική ύλη. Σημειώνεται ότι μόνο μία δασκάλα είναι σταθερή από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Για τη δεύτερη θέση έχουν αλλάξει πέντε εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με στοιχεία της Δ.Π.Ε. Μαγνησίας.

Όπως ανέφεραν γονείς, μετά τις γιορτές έγιναν μόνο δύο ημέρες μαθημάτων από δύο δασκάλες που κάνουν μάθημα σε έξι τάξεις. Την τρίτη ημέρα η μία δασκάλα πήρε άδεια αναρρωτική και χθες, η δεύτερη δασκάλα τους ενημέρωσε ότι επίσης θα πάρει αναρρωτική άδεια, «κλείνοντας» το σχολείο.

Το κενό, κλήθηκε να καλύψει η δασκάλα του ολοημέρου και για τις έξι τάξεις, αλλά οι μαθητές δεν πήγαν σχολείο. Κατέβηκαν με τους γονείς τους στον Βόλο για να διαμαρτυρηθούν.

Με τα κενά σχολικά τετράδια στα χέρια

Οι γονείς εμφανίστηκαν αγανακτισμένοι για τις συνεχόμενες άδειες που λαμβάνουν δασκάλες, και που, όπως ανέφεραν, το κάνουν για να μην πηγαίνουν στο Τρίκερι. Εμφανίστηκαν με τα σχολικά βιβλία και τα σχολικά τετράδια στα χέρια για να καταδείξουν ότι δεν γίνονται μαθήματα: στη σελίδα 12 έχει προχωρήσει το βιβλίο μαθηματικών στη Δ’ τάξη και μόλις τρεις σελίδες με ασκήσεις έχει γεμίσει το αντίστοιχο σχολικό τετράδιο.

«Αυτό το φετινό δεν έχει ξανασυμβεί. Νιώθω ότι μας προσβάλλουν, ότι μας υποτιμούν. Το δικό μου παιδί έχει ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση με όλα τα άλλα παιδιά. Περνούν το χωριό για τριτοκοσμικό. Αν δεν μπορεί ο διευθυντής να κάνει καλά τις δασκάλες και να έρχονται για μάθημα, ας παραιτηθεί», είπε η μητέρα παιδιού που φοιτά στη Γ’ Δημοτικού, Ευμορφία Τσάνη. «Η μία έρχεται η άλλη φεύγει. Παίρνουν άδειες όποτε θέλουν, μας λένε ότι το σχολείο είναι μακριά και δεν μπορούν. Δεν θα μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε το χωριό μας για να μορφωθούν τα παιδιά μας», πρόσθεσε η ίδια.

«Αν δεν θέλουν οι δασκάλες να έρχονται στο Τρίκερι, να παραιτηθούν και να έρθουν όσοι θέλουν και μπορούν. Από την αρχή της χρονιάς έχουν γίνει ελάχιστα μαθήματα. Μία σελίδα έχει γεμίσει το παιδί μου στο τετράδιο των μαθηματικών. Το παιδί μου πάει στη Β’ Δημοτικού και έχει ξεχάσει ακόμη και τα περσινά», είπε από την πλευρά της η μητέρα μαθητή, Μαρία Αναστασίου.

«Τα παιδιά μας επιστρέφουν στο σπίτι με ζωγραφιές. Δεν μαθαίνουν τίποτα. Αίσχος», ανέφερε ο Δημήτρης Λάντζος.

«Οι εκπαιδευτικοί κάθονται τέσσερις μήνες τον χρόνο. Βρείτε μου έναν άλλο εργαζόμενο-κοινό θνητό που κάθεται τέσσερις μήνες. Θα πρέπει να επιτελούν το καθήκον τους και το λειτούργημά τους. Να τιμούν τον όρκο που έδωσαν και να κάνουν μάθημα και σε μονοθέσιο και σε διθέσιο και σε εξαθέσιο σχολείο. Δεν θα νοικιάζουμε σπίτι στον Βόλο για να πάνε τα παιδιά μας Δημοτικό», τόνισε η μητέρα μαθητή, Ράνια Σίμου.

«Η κόρη μου ήταν πολύ καλή μαθήτρια. Πέρυσι μου έλεγε για διαγωνισμούς, για βαθμούς. Φέτος, όταν τη ρωτάω τι κάνανε στο σχολείο, μου απαντά: γυμναστική», είπε εξάλλου ο κ. Γιώργος Κλιάρης.

Στον Εισαγγελέα

Οι γονείς, κάποιοι μαζί με τα παιδιά τους, πήγαν εξοργισμένοι να συναντήσουν τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Πολύζο. Διαμαρτυρήθηκαν σε έντονο τόνο, και στη συνέχεια απευθύνθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου, συνοδεία του δικηγόρου τους. Αποφάσισαν να στείλουν υπομνήματα σε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Υπουργείο Παιδείας και να ζητούν απαντήσεις.

Τα έγγραφα στη συνέχεια θα καταθέσουν στον Εισαγγελέα.

Ελεγκτής γιατρός

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργο Πολύζο, όντως η μία δασκάλα έχει λάβει αναρρωτική άδεια και χθες ακολούθησε και η δεύτερη.

Η δεύτερη δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει αναρρωτική άδεια. Ηταν μία από τις δασκάλες της Γλώσσας, που από την αρχή της σχολικής χρονιάς έπαιρνε άδεια και μεταφέρθηκε στη χερσαία Μαγνησία.

Όπως ανέφερε ο κ. Πολύζος έχει αιτηθεί να πάει ελεγκτής γιατρός στο σπίτι της για να διαπιστώσει την κατάσταση της υγείας της.

Στο Δημοτικό Σχολείο Τρικερίου, χθες μάθημα κλήθηκε να κάνει η δασκάλα του ολοημέρου, ωστόσο τα παιδιά δεν πήγαν για μάθημα. Σύμφωνα με τον κ. Πολύζο, σήμερα, εκτός από τη συγκεκριμένη δασκάλα, στο σχολείο θα πάει και άλλη μία, που μετακινείται από άλλη σχολική μονάδα, και για τη Δευτέρα έχει ζητηθεί από το υπουργείο αναπλήρωση της θέσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου