ΤΟΠΙΚΑ

Tα παράπονα …στον υπουργό Υγείας

tα-παράπονα-στον-υπουργό-υγείας-153836

Συνάντηση για πάνω από δύο ώρες είχε ο υπουργός Υγείας με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, τους ιατρούς, εκπροσώπους των εργαζομένων και μέλη του Δ.Σ του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς επίσης και με εκπροσώπους υγειονομικών φορέων. Στη συζήτηση κυριάρχησαν η υποστελέχωση και τα έργα αναβάθμισης που έχουν δρομολογηθεί για το Νοσοκομείο.

Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι προσπάθεια του υπουργείου είναι οι ανάγκες για προσωπικό να καλύπτονται στο εξής με μόνιμες θέσεις, ενώ αναφέρθηκε και στα έργα που αφορούν σε υλικοτεχνικές δομές και κτιριακές επενδύσεις, με στόχο την αξιόλογη και ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας στο σύνολο των πολιτών, ασφαλισμένων και μη, όπως το αιμοδυναμικό εργαστήριο με τον στεφανιογράφο που έχει δρομολογηθεί, αλλά και η ένταξη του έργου του μαγνητικού στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για το οποίο όπως τόνισαν οι κ.κ. Ξανθός και Δραμητινός γίνονται προσπάθειες ώστε τέλος του 2018 να έχει ολοκληρωθεί η προμήθειά του.

Καλωσορίζοντάς τον, ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Μ. Δραμητινός, έκανε ένα μίνι απολογισμό πεπραγμένων της διοίκησής του και ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας, λέγοντας ότι έχει συνδράμει στο μέτρο του εφικτού ώστε το Αχιλλοπούλειο να είναι αυτή τη στιγμή σε δυναμικότητα νοσοκομείο δεύτερης κατηγορίας, με προοπτικές να αναβαθμιστεί ακόμη περαιτέρω.

Στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στον τομέα της υγείας, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή της η αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, επισημαίνοντας ότι υπάρχει καλή συνεργασία με το Υπ. Υγείας. Η κ. Κολυνδρίνη ζήτησε να ενισχυθούν με προσωπικό τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία

Βολές κατά της κυβέρνησης ενώπιον του υπουργού περιείχε η τοποθέτηση του προέδρου της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκο Χαυτούρα, που μίλησε για την υπολειτουργία αρκετών κλινικών λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, και ζήτησε την πρόσληψη μόνιμων γιατρών. Ο κ. Χαυτούρας ζήτησε επίσης από τον κ. Ξανθό να ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα των εφημεριών, με αφορμή το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα, ενώ κατήγγειλε υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας, στα οποία όπως είπε, μεταξύ άλλων δεν λειτουργούν ούτε μικροβιολογικά εργαστήρια, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Εξέφρασε επίσης επιφυλάξεις για τις ΤΟΜΥ, ενώ για τον μαγνητικό τομογράφο είπε πως είναι ένα έργο που έπρεπε να είχε γίνει χθες…

Έγκριση του νέου οργανισμού του Νοσοκομείου Βόλου προκειμένου να δημιουργηθούν και νέα τμήματα, και να δοθεί η δυνατότητα μεγαλύτερης χρηματοδότησης, ζήτησε ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Αθανάσιος Λιούπης, που επίσης έθιξε το θέμα της υποστελέχωσης, ζητώντας από το Υπουργείο να δρομολογήσει άμεσα προσλήψεις προσωπικού.

Στην ανάγκη να γίνουν προσλήψεις σε όλα τα τμήματα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Κων. Μηνδρινός, ο οποίος υποστήριξε ότι το Νοσοκομείο έχει ανάγκη πρόσληψης τουλάχιστον 180 εργαζομένων, βοηθητικό και επικουρικό προσωπικό, για να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα σε όλες τις κλινικές.

Τον λόγο επίσης πήρε η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής κ. Αναστασία Αναστασίου-Κατσιαρδάνη, που έθεσε θέμα ενίσχυσης με ιατρικό προσωπικό της Κλινικής, η οποία όπως τόνισε λειτουργεί «στα κόκκινα».

Εξάλλου έγινε αναφορά στους επικουρικούς γιατρούς, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν σταδιακά το αμέσως επόμενο διάστημα και ζητήθηκαν δεσμεύσεις από την πολιτική ηγεσία ότι το θέμα θα επιλυθεί. Ο κ. Ξανθός επιφυλάχτηκε να απαντήσει συγκεκριμένα, τονίζοντας ωστόσο ότι αναζητείται φόρμουλα για να μη δημιουργηθούν κενά στα νοσοκομεία.

Στη συγκέντρωση επίσης, μεταξύ άλλων πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας Βασ. Γιαννάκος, ο οποίος ζήτησε να ανανεωθούν οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών, ενώ υπόμνημα κατέθεσε και η πρόεδρος των ατόμων με μεσογειακή αναιμία Δέσποινα Λουκάκη.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου