ΤΟΠΙΚΑ

Αδικούνται μαθητές –αθλητές των καταδύσεων

αδικούνται-μαθητές-αθλητές-των-κατα-154904

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχετικά με το άθλημα της κατάδυσης, τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε επίπεδο υποδομών στη χώρα μας και την αδικία που υφίστανται οι διακριθέντες αθλητές, καθώς δεν πριμοδοτούνται στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο βουλευτής Μαγνησίας, «σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ορίζεται ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγνώριση διάκρισης στους Πανελλήνιους Αγώνες όλων των κατηγοριών, η συμμετοχή στην αντίστοιχη διοργάνωση ομάδων από έξι τουλάχιστον σωματεία για τα ομαδικά αθλήματα και προκειμένου για τα ατομικά αθλήματα, η συμμετοχή στην αντίστοιχη διοργάνωση οκτώ τουλάχιστον αθλητών από έξι τουλάχιστον σωματεία ανά αγώνισμα.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η συρρίκνωση των σωματείων και ο περιορισμός των αθλητών καθιστούν αδύνατη την εφαρμογή του νόμου, με αποτέλεσμα αθλητές που διαπρέπουν στις καταδύσεις να μην πριμοδοτούνται στις πανελλαδικές εξετάσεις και στην ουσία να μην αναγνωρίζεται η υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Αξίζει να επισημανθεί ότι οι εγκαταστάσεις στις οποίες προπονούνται καθημερινά οι αθλητές των καταδύσεων στερούνται της απαιτούμενης συντήρησης και παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις σε προστατευτικό εξοπλισμό, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα του αθλήματος. Μάλιστα, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν καταγραφεί σοβαρά ατυχήματα στους χώρους προπονήσεων, εξαιτίας της ακαταλληλότητας των βατήρων, οι οποίοι δεν έχουν συντηρηθεί ή αλλαχθεί από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων».

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας με την αναφορά του ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν το αίτημα των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών που ασχολούνται με το άθλημα της κατάδυσης και να μεριμνήσουν για τη δημιουργία κατάλληλων και ασφαλών υποδομών, καθώς και να επιληφθούν του ζητήματος της πριμοδότησης των διακριθέντων αθλητών στις πανελλαδικές εξετάσεις. Δεν είναι δυνατόν η πολιτεία να αδιαφορεί για ένα ολυμπιακό άθλημα με σημαντικές διακρίσεις για τη χώρα, αποτρέποντας τους νέους να ασχοληθούν με αυτό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου