ΤΟΠΙΚΑ

Επιχορήγηση αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων

επιχορήγηση-αθλητικών-και-πολιτιστι-155373

Με το ποσό του ενός εκατ. ευρώ περίπου πρόκειται να επιχορηγηθούν φέτος και τον επόμενο χρόνο αθλητικά, πολιτιστικά σωματεία και η τοπική εκκλησία. Για πρώτη φορά ο Δήμος Βόλου εφαρμόζει από φέτος τη δυνατότητα που δίνει ο Νόμος για την απόδοση του 1,5% από τα τακτικά έσοδα του δήμου, ήτοι 495.000 ευρώ, για την ενίσχυση νομικών προσώπων δημοσίουδικαίου, όπως είναι οι εκκλησίες, τα αθλητικά σωματεία και οι πολιτιστικοί φορείς. Αντίστοιχο ποσό θα διατεθεί και το 2019.

Η απόφαση είχε ανακοινωθεί με την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2018 και επικυρώθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ηδη από προχθές ξεκίνησαν συναντήσεις με πολιτιστικούς συλλόγους, και αύριο θα ακολουθήσουν τα αθλητικά σωματεία, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία χορήγησης της επιδότησης.

Προϋπόθεση για την επιχορήγηση είναι τα σωματεία, αθλητικά ή πολιτιστικά, να έχουν αποκτήσει «νομική προσωπικότητα» με την εγγραφή τους στο Πρωτοδικείο, οι εκδηλώσεις τους να έχουν πολιτιστικό ή αθλητικό χαρακτήρα, να έχουν στην έδρα τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Βόλου και να υποβάλουν αίτηση με τον προϋπολογισμό των εξόδων των εκδηλώσεων που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου