ΤΟΠΙΚΑ

Απαγόρευση πόσης νερού στο Νότιο Πήλιο

απαγόρευση-πόσης-νερού-στο-νότιο-πήλι-155451

Θολό νερό τρέχει από τις βρύσες των σπιτιών και των επιχειρήσεων που υδροδοτούνται από το φράγμα Παναγιώτικο στο Νότιο Πήλιο. Ηδη ο δήμος έχει εκδώσει ανακοίνωση απαγόρευσης πόσης νερού από το δίκτυο μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Από το χτύπημα του «Θησέα» στη Μαγνησία δεν εξαιρέθηκε το φράγμα Παναγιώτικο. Στη σύσκεψη που συγκλήθηκε στον Δήμο Νοτίου Πηλίου για την αποτίμηση των ζημιών, καταγράφτηκε ότι εξαιτίας του όγκου του νερού, κατέληξαν στο φράγμα Παναγιώτικο φερτές ύλες, ενώ ζημιές καταγράφηκαν και στα αντλιοστάσια.

Από την πρώτη στιγμή συνεργεία του Δήμου επιχειρούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, το νερό που τρέχει στο δίκτυο είναι θολό. Ως εκ τούτου απαγορεύτηκε η πόση του νερού του δικτύου στις περιοχές Λεφοκάστρου, Πάου, Χόρτου, Καλάμου και Τρικερίου.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, αναφέρει τα εξής: «Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου ενημερώνει τους πολίτες ότι οι έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών στην περιοχή του φράγματος «Παναγιώτικο» είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της θολότητας του ποσίμου νερού στις περιοχές του Λεφοκάστρου, Πάου, Χόρτου, Καλάμου και Τρικερίου.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών να μη χρησιμοποιούν το νερό προς πόση, έως ότου αποκατασταθεί το πρόβλημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου