ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας στο πολυνομοσχέδιο

αντιδρούν-οι-φαρμακοποιοί-της-μαγνησ-155618

Εντονότατες αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει το πολυνομοσχέδιο που απελευθερώνει επί της ουσίας τη λειτουργία των φαρμακείων το Σαββατοκύριακο, τις γιορτές και τις αργίες, με τον πρόεδρο του τοπικού φαρμακευτικού συλλόγου, Κώστα Ματσιόλη, να κάνει λόγο για «σοβαρό πλήγμα στα μικρά φαρμακεία της γειτονιάς».

Το πρόβλημα είναι κοινό για τα 245 φαρμακεία της Μαγνησίας, με το αίτημα να «αναθεωρήσει η πολιτεία τη στάση της προς όφελος της φαρμακευτικής περίθαλψης και της υγείας ασθενών και πολιτών», να ηχεί επιτακτικό.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Ματσιόλης υπογραμμίζει ότι το πλάνο που διαμορφώνεται είναι «απειλή για τα μικρά φαρμακεία» ενώ τονίζει, παράλληλα, ότι οι θέσεις των μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου ευθυγραμμίζονται πλήρως με την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

«Χάος και ταλαιπωρία θα προκαλέσει σε ασθενείς και φαρμακοποιούς η νομοθετική “ρύθμιση” του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων που κατέθεσε η kυβέρνηση και ψηφίσθηκε, η οποία απορρυθμίζει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία λειτουργίας των φαρμακείων, και η οποία μας βρίσκει αντίθετους» υπογραμμίζει ο κ. Ματσιόλης, μεταφέροντας την έντονη ανησυχία των συναδέλφων του. «Η αποδιοργάνωση θα φέρει προβλήματα και στους συμπολίτες μας».

Οι θέσεις των φαρμακοποιών της Μαγνησίας συμπλέουν απόλυτα με τα προβλήματα που απαριθμεί σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πανελλήνια ομοσπονδία, τονίζοντας ότι οι συνέπειες αυτού του νομοθετήματος θα είναι: «Oι ασθενείς να μη γνωρίζουν ποιο φαρμακείο θα είναι ανοικτό και ποιο κλειστό. Τα μικρά φαρμακεία της γειτονιάς θα οδηγηθούν σε ένα άνισο αγώνα με τα μεγάλα κεντρικά φαρμακεία. Θα ακολουθήσει η ερημοποίηση των απομεμακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών, γιατί τα φαρμακεία που υπάρχουν σήμερα εκεί δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν. Οι διανυκτερεύσεις και οι εφημερίες θα απαξιωθούν πλήρως».

Παράλληλα εκφράζονται φόβοι ότι «αυξάνεται η γραφειοκρατία στις περιφέρειες και τους φαρμακευτικούς συλλόγους λόγω των συνεχών δηλώσεων που θα μπορούν να κάνουν τα φαρμακεία που θα ακολουθήσουν το διευρυμένο ωράριο».

Τα μέλη του τοπικού φαρμακευτικού συλλόγου ενώνουν τη φωνή και τα αιτήματά τους σε πανελλήνια βάση, καθιστώντας σαφές ότι γίνονται διαβουλεύσεις με σκοπό να προωθηθούν αρμοδίως τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και να δοθεί η απάντηση από την πολιτεία.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου