ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαίνια σήμερα σε ΤΟΜΥ του Βόλου από τον Ανδρέα Ξανθό

εγκαίνια-σήμερα-σε-τομυ-του-βόλου-από-τ-156320

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στο Βόλο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αχίλλειο στις 7 το απόγευμα.

Ο υπουργός Υγείας επισκέπτεται την πόλη με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των Τοπικών Ομάδων Υγείας σε Νέα Ιωνία και Αγριά. Το πρόγραμμά του ξεκινά στις 12.30 το μεσημέρι, με επίσκεψη στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου θα εγκαινιάσει το Κέντρο Βηματοδότη στην Καρδιολογική Κλινική του Αχιλλοπούλειου. Με το πέρας των εγκαινίων, ο κ. Α. Ξανθός θα συναντηθεί με τη Διοίκηση καθώς επίσης με το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό του νοσηλευτικού Ιδρύματος. Στις 13.30 ο κ. Α. Ξανθός θα επισκεφτεί τη δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη Νέα Ιωνία καθώς και το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ στον Βόλο. Στις 6 το απόγευμα θα εγκαινιάσει τη λειτουργία της ΤΟΜΥ Αγριάς ενώ μία ώρα αργότερα, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον.

Δυσφορία στον Ιατρικό Σύλλογο

Στο μεταξύ, αρνητική απάντηση έλαβαν όσοι από τους υγειονομικούς φορείς ζήτησαν εγγράφως για να συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας, προκειμένου να εκθέσουν τα προβλήματά τους. Χθες το βράδυ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ε. Τσάμης, συγκάλεσε διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να καθοριστεί ένα ενιαίο πλαίσιο αιτημάτων τα οποία θα επιχειρηθεί να τεθούν υπόψη του κ. Α. Ξανθού στη σημερινή συγκέντρωση που θα γίνει στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου. «Εχουμε λάβει μία πρόσκληση με το πρόγραμμα του υπουργού. Προσωπικά, θα επιχειρήσω στον βαθμό που μπορώ, αφού η συνάντηση θα είναι με όλους, να θέσω τα θέματα που απασχολούν τον ιατρικό κόσμο» σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Τσάμης, χωρίς να κρύψει την ενόχλησή του για το γεγονός ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα για κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό.

Στο μεταξύ, συνταξιούχοι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Βόλου στις 12.30 το μεσημέρι, ώρα άφιξης του υπουργού στο Νοσοκομείο Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου