ΤΟΠΙΚΑ

Προπολεμικό σύστημα άρδευσης στη Μακρινίτσα

προπολεμικό-σύστημα-άρδευσης-στη-μακ-157490

Μετά από 88 (!) ολόκληρα χρόνια δρομολογούνται παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της λειτουργίας του… προπολεμικού αρδευτικού αύλακα, μέσω του οποίου εξυπηρετούνται καλλιεργητές της Μακρινίτσας. Ο υδραύλακας κατασκευάστηκε το 1930, και έκτοτε δεν έχει γίνει ποτέ επισκευή του.

Οι καλλιεργητές της Μακρινίτσας, εξυπηρετούνται για την άρδευση των κτημάτων τους από την πηγή Φλάμπουρο μέσω υδραύλακα, που δημιουργήθηκε το 1930 κι έκτοτε δεν έχει συντηρηθεί, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σημαντικές φθορές.

Οι σημαντικές φθορές εντοπίζονται στα πρώτα 5.300 μέτρα (Φλάμπουρο – Μεσιακό Ίσωμα) από το σύνολο των 8,5χλμ, όπου υπάρχουν 1.892 μέτρα με φθαρμένο πυθμένα, 402 σημεία ρωγμών στα πλευρικά τοιχία, 315 σημεία που χρήζουν ανακατασκευής, και 279 μέτρα βουλωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ενίσχυση του υδραύλακα, η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε, στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, να προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης και σε διαγωνισμό για την αποκατάσταση του υδραύλακα, προϋπολογισμού 59.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου