ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινούν συνδέσεις με αποχέτευση σε Αγριά, Ιωλκό, Αγιο Στέφανο

ξεκινούν-συνδέσεις-με-αποχέτευση-σε-α-157778

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν το επόμενο χρονικό διάστημα δημότες στις περιοχές Αγριάς, Ιωλκού και Αγίου Στεφάνου, για να προχωρήσουν σε συνδέσεις με τα δίκτυα αποχέτευσης που ολοκληρώνονται. Μόνο για τα τέλη που καταβάλλονται στη ΔΕΥΑΜΒ θα απαιτηθεί ποσό 400 ευρώ ανά σύνδεση, ενώ κάθε καταναλωτής θα επιβαρυνθεί και το κόστος της κατασκευής της σύνδεσης, το οποίο εξαρτάται από την απόσταση κάθε κατοικίας από το δίκτυο και τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά κάθε περίπτωσης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Αρη Σαββάκη, ήδη στο μεγαλύτερο ποσοστό τα αποχετευτικά δίκτυα έχουν ολοκληρωθεί, και εντός του επόμενου μήνα θα ξεκινήσουν οι διοικητικές παραλαβές των έργων. Παράλληλα με τις διοικητικές παραλαβές, θα απευθυνθούν προσκλήσεις και στους καταναλωτές, στα τμήματα του δικτύου που είναι έτοιμα, να προχωρήσουν σε συνδέσεις.

Μέσα στο Φεβρουάριο, οι καταναλωτές θα κληθούν να καταθέσουν αιτήσεις για συνδέσεις, καταβάλλοντας τέλη 400 ευρώ, και στη συνέχεια να αναθέσουν την κατασκευή των συνδέσεων σε ιδιώτες υδραυλικούς.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σαββάκης, δεδομένου ότι τα τέλη σύνδεσης είναι υψηλά, οι καταναλωτές, μπορούν να προχωρήσουν σε διακανονισμό με τη ΔΕΥΑΜΒ, αποπληρώνοντας το κόστος των 400 ευρώ σε δόσεις, ανάλογα με τη ρύθμιση που θα επιλέξουν.

Αποστέλλονται λογαριασμοί ύδρευσης

Την επόμενη εβδομάδα, οι καταναλωτές της ΔΕΥΑΜΒ, θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν και τους λογαριασμούς ύδρευσης για το β΄ και γ’ τρίμηνο του 2017, αναλόγως με τον τομέα.

Σημειώνεται ότι οι λογαριασμοί έπρεπε να αποσταλούν το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου στα νοικοκυριά, ωστόσο η διαδικασία καθυστέρησε εξαιτίας της καθυστέρησης ανάδειξης αναδόχου στον διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός για να προκύψει ανάδοχος που θα κάνει την εκτύπωση, εμφακέλωση και διανομή των λογαριασμών, καθυστέρησε έναν μήνα λόγω ενστάσεων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα κληθούν να πληρώσουν δύο λογαριασμούς μαζί, ή ότι θα επιβαρυνθούν με τόκους για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, «λόγω της καθυστέρησης έκδοσης των λογαριασμών, εξαιτίας των χρονοβόρων διαδικασιών έγκρισης κατά τα διάφορα στάδια του σχετικού διαγωνισμού, για τους λογαριασμούς που θα εκδοθούν και θα επιδοθούν στους καταναλωτές για το 2018, δεν θα επιβαρύνονται με τόκους στις περιπτώσεις μη εμπρόθεσμης εξόφλησής τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου