ΤΟΠΙΚΑ

Πέντε ακίνητα στο σφυρί σήμερα στα Δικαστήρια του Βόλου

πέντε-ακίνητα-στο-σφυρί-σήμερα-στα-δικ-157953

Περιουσιακά στοιχεία πέντε δανειοληπτών βγαίνουν σήμερα Τετάρτη στο σφυρί στο Ειρηνοδικείο Βόλου. Πρόκειται για εκποιήσεις ακινήτων που γίνονται με εντολές τραπεζών, πολλές από τις οποίες επαναλαμβάνονται μετά από αναβολές λόγω των διαμαρτυριών που υπάρχουν από τα μέλη της Κίνησης Πολιτών κατά των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών.

Τα πλειστηριαζόμενα ακίνητα αφορούν από ξενοδοχειακά συγκροτήματα μέχρι οικίες που έχουν σημαντικά οικονομικά βάρη, με τους οφειλέτες να αδυνατούν να ανταποκριθούν και να αντιμετωπίζουν την εκτέλεση των αναγκαστικών μέτρων κατάσχεσης.

Η Κίνηση Πολιτών κατά των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών δίνει και σήμερα Τετάρτη ραντεβού στο Ειρηνοδικείο Βόλου, όπως κάθε Τετάρτη εδώ και πολλούς μήνες, διαμαρτυρόμενη για την εκποίηση της λαϊκής περιουσίας.

Αναλυτικά οι πλειστηριασμοί που έχουν αναγγελθεί αφορούν στα εξής ακίνητα:

-Διώροφο ξενοδοχειακό συγκρότημα εμβαδού 144 τετραγωνικών μέτρων στο Πήλιο με τιμή πρώτης προσφοράς 530.000 ευρώ και πέντε αγροτεμάχια εμβαδού 2.139 τετραγωνικών μέτρων, 957 τετραγωνικών μέτρων, 950 τετραγωνικών μέτρων, 900 τετραγωνικών μέτρων και 1.480 τετραγωνικών μέτρων, με τιμές πρώτης προσφοράς από 9.000 ευρώ μέχρι 45.000 ευρώ.

-Διαμέρισμα β’ ορόφου οικοδομής συνολικού εμβαδού 129,50 τετραγωνικών μέτρων στον Βόλο για ποσό οφειλής 80.000 ευρώ.

-Αγροτεμάχιο στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου εμβαδού 5.300 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο επρόκειτο να λειτουργήσει βιοτεχνικό κτίριο με τιμή πρώτης προσφοράς 118.000 ευρώ.

-Διώροφη οικία σε οικόπεδο εμβαδού 200 τετραγωνικών μέτρων στο Πήλιο με τιμή πρώτης προσφοράς αυτή των 63.000 ευρώ.

-Διαμέρισμα β’ ορόφου σε οικοδομικό συγκρότημα εμβαδού 1.890 τετραγωνικών μέτρων με τιμή πρώτης προφοράς αυτή των 45.000 ευρώ.

Να επισημανθεί ότι πρόκειται για τους τελευταίους πλειστηριασμούς που διενεργούνται με συμβατό τρόπο, καθώς από τις 21 Φεβρουαρίου και μετά οι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μετά το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε προχθές από τη Βουλή.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διενεργούνται σε εργάσιμη μέρα Τετάρτη, Πέμπτη ή Παρασκευή. Εάν, για οποιονδήποτε λόγο, δεν είναι δυνατό να ορισθεί συμβολαιογράφος του τόπου εκτέλεσης, αρμόδιος για τη διανομή θα μπορεί να οριστεί συμβολαιογράφος διορισμένος στην περιφέρεια του συμβολαιογραφικού συλλόγου του τόπου εκτέλεσης ή, αν και αυτό δεν είναι δυνατό, του συμβολαιογραφικού συλλόγου της πρωτεύουσας του κράτους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου