ΤΟΠΙΚΑ

Στο πλευρό της Τερμίτα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

στο-πλευρό-της-τερμίτα-η-ανταρσυα-159195

Ανακοίνωση με φόντο την εκκένωση της κατάληψης και την κατεδάφιση των κτιρίων στα Παλιά

«Η εκκένωση της κατάληψης Τερμίτα αποτελεί την είσοδο σε μια περίοδο αυταρχισμού από την πλευρά της διοίκησης του πανεπιστημίου και της κυβέρνησης, που δεν θα σταματήσει αν δεν αντιμετωπιστεί μαχητικά από το ίδιο το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας.

Με φόντο την κατεδάφιση των κτιρίων στην έκταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την ανέγερση των δύο νέων κτιριακών συγκροτημάτων για τα τμήματα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό «όλων των αγωνιστικών συλλογικοτήτων που θα παλέψουν για το μπλοκάρισμα της επιχειρηματικής λειτουργίας των σύγχρονων πανεπιστημίων, με γνώμονα την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών. Δεν θα αφήσουμε να μετατραπούν τα πανεπιστήμια σε εργαστήρια παραγωγής γενίτσαρων που θα παλεύουν μόνο για την επέκταση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Καλούμε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος σε κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην κανιβαλική ανάπτυξη που υπόσχεται η κυβέρνηση, οι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μια σειρά κρατικοδίαιτων εργολάβων μαφιόζων».

Υποστηρίζει τέλος, ότι «το πραγματικό δίλημμα στο οποίο έχει να απαντήσει η τοπική κοινωνία και η σπουδάζουσα νεολαία της πόλης μας, είναι αν θέλουμε ένα πανεπιστήμιο εργοδότη, εργολάβο και πωλητή έρευνας και γνώσης σε επιχειρηματικούς ομίλους και στην πολεμική βιομηχανία, ή ένα πανεπιστήμιο προσβάσιμο στο σύνολο της κοινωνικής πλειοψηφίας, που θα παρέχει ενιαία πτυχία, πολύμορφη γνώση γύρω από τα επιστημονικά αντικείμενα και θα ωθεί συνολικά τη νεολαία και τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό του σε μια χειραφετημένη αντίληψη για την τεχνολογία και τη γνώση. Οι δύο παραπάνω επιλογές όχι απλά δεν μπορούν να συνυπάρξουν, αλλά είναι καθολικά εχθρικές μεταξύ τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου