ΤΟΠΙΚΑ

Σε ισχύ τέθηκαν τα νέα μέτρα στην Αλαμάνας

σε-ισχύ-τέθηκαν-τα-νέα-μέτρα-στην-αλαμά-159689

Σε ισχύ τέθηκαν από χθες το μεσημέρι τα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα στην ισόπεδη διάβαση του ΟΣΕ στην Αλαμάνας, μετά την αποξήλωση μέρους της νησίδας στη συμβολή των οδών Βυζαντίου, Φιλαδελφείας και Παπαδιαμάντη την περασμένη εβδομάδα.

Στο σημείο έχουν τοποθετηθεί δύο νέοι φωτεινοί σηματοδότες, ένας στην οδό Καραμπατζάκη και ένας επιπλέον πάνω στη γέφυρα στην οδό Παπαδιαμάντη.

Οι οδηγοί που ανεβαίνουν την Παπαδιαμάντη βρίσκουν πάνω στη γέφυρα νέο φωτεινό σηματοδότη, ο οποίος επιτρέπει κίνηση ευθεία πάνω προς Φιλαδελφείας, και αριστερά απευθείας προς τν διάβαση της Αλαμάνας, χωρίς να χρειάζεται τα οχήματα να ακολουθούν κυκλική πορεία γύρω-γύρω από τη νησίδα που ξηλώθηκε. Επίσης, οι οδηγοί που βγαίνουν από την Καραμπατζάκη συναντούν επίσης φωτεινό σηματοδότη που επιτρέπει κίνηση δεξιά προς τη Φιλαδελφείας, κίνηση ευθεία, απευθείας στη διάβαση της Αλαμάνας, και κίνηση αριστερά για κάθοδο προς Παπαδιαμάντη. Για τη Βυζαντίου δεν υπάρχουν αλλαγές, πλην των χρόνων των φωτεινών σηματοδοτών.

Χθες ολοκληρώθηκε η ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών και τέθηκαν σε ισχύ οι αλλαγές που προτάθηκαν από την Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και επικυρώθηκε από το Δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Θανάση Σταυρίδη, με τη συγκεκριμένη αλλαγή, οι οδηγοί δεν χρειάζεται να κάνουν τον κύκλο της νησίδας, κι έτσι μειώνεται ο κυκλοφοριακός φόρτος και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ παράλληλα, μειώνεται και η παραβατικότητα στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς πολλοί οδηγοί απέφευγαν να ακολουθούν τη διαδρομή γύρω από τη νησίδα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου