ΤΟΠΙΚΑ

Η γη κατάπιε… τον παραλιακό δρόμο του Αη Γιάννη

η-γη-κατάπιε-τον-παραλιακό-δρόμο-του-161957

Κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή, με εντολή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Τεράστια καταστροφή μετρά από χθες το βράδυ η περιοχή του Αη Γιάννη στο Πήλιο. Ο παραλιακός δρόμος από τη μανία των μεγάλων κυμάτων άνοιξε στα δύο. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους και τη δυνατή και μεγάλης διάρκειας βροχόπτωση, άφησαν πίσω τους τεράστια ζημιά.

Μικρότερης έκτασης ζημιές καταγράφονται σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας, και σε άλλες περιοχές της Μαγνησίας, όμως, οι εικόνες από την παραλία του Αη Γιάννη προκαλούν σοκ.

Με τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου Πατή Κουτσάφτη επικοινώνησε από νωρίς το πρωί ο βουλευτής Μαγνησίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υποδομών της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για τις ζημιές.

Ταυτόχρονα, σε επικοινωνία που είχε με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Χρ. Μπουκώρος ενημερώθηκε ότι με εντολή του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, η περιοχή από αύριο θα κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκη, εξέλιξη που αποτελεί και το πρώτο βήμα για την ταχεία αποκατάσταση των ζημιών.

Στον Αλμυρό

Στο μεταξύ, τις δικές του ζημιές μετρά ο δήμος Αλμυρού, που επίσης επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ο δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης ενημέρωνε τον βουλευτή ότι οι ζημιές εντοπίζονται κυρίως σε καλλιέργειες και κατά μήκος του παραλιακού μετώπου από Αλμυρό μέχρι Αμαλιάπολη.

«Τα αρμόδια υπουργεία πρέπει να στρέψουν το ενδιαφέρον τους άμεσα για την ενίσχυση της Περιφέρειας, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές στις πληγείσες περιοχές. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τους συναρμόδιους φορείς οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθεί η παραγωγή στις περιοχές που θα καταγραφούν ζημιές», δήλωσε ο Χρήστος Μπουκώρος.

Φωτογραφίες από Μιλτιάδης Ρηγόπουλος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου