ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία για τα «αγκάθια» στην Υγεία

διαμαρτυρία-για-τα-αγκάθια-στην-υγε-162513

Υπόψη του υπουργού Υγείας από τις συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο προγραμματίζουν οι συνταξιούχοι την ερχόμενη Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, με αφορμή την επίσκεψη του υπ. Υγείας Αν. Ξανθού στον Βόλο.

Οι συνταξιούχοι, αντιμετωπίζοντας καθημερινά ταλαιπωρία στην εξυπηρέτησή τους λόγων της υποστελέχωσης των δομών υγείας αλλά και της έλλειψης τεχνολογικού εξοπλισμού, αναλώσιμων υλικών σε ιατρεία του ΠΕΔΥ, στα Κέντρα Υγείας αλλά και το Νοσοκομείο, με την κινητοποίησή τους στοχεύουν να αναδείξουν τα προβλήματά τους στον υπουργό και να απαιτήσουν λύσεις.

«Πρέπει όλοι να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουμε όλες οι συνταξιουχικές οργανώσεις έξω από το Νοσοκομείο, για να διατρανώσουμε τη δυσαρέσκειά μας για τα τεράστια προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας», τόνισε χθες ο κ. Γιώργος Ρούσσας, πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιουχικών Οργανώσεων, από το βήμα του συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας στην πλατεία Πανεπιστημίου, που διοργάνωσαν την περασμένη Παρασκευή ταξικά σωματεία και σύλλογοι, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο με τα νέα προαπαιτούμενα που συζητείται στη Βουλή.

Οι απόμαχοι της εργασίας, διεκδικούν άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών, κατάργηση των εισφορών για την υγεία, δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής, πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση στο νοσοκομείο, το ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας, ενώ επίσης απαιτούν κατάργηση της εισφοράς των συνταξιούχων στον κλάδο της υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο κ. Ξανθός είναι προγραμματισμένο να επισκεφτεί τον Βόλο νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου. Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του θα είναι το Νοσοκομείο, όπου θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση και το διοικητικό και ιατρικό προσωπικό. Νωρίς το απόγευμα θα εγκαινιάσει τις Τοπικές Ομάδες Υγείας σε Νέα Ιωνία και Αγριά, και στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να παρουσιάσει τη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου