ΤΟΠΙΚΑ

Αστυνομικοί – καλλιτέχνες με κοινωνικές ευαισθησίες

αστυνομικοί-καλλιτέχνες-με-κοινωνι-163430

Εναν διαφορετικό ρόλο φέτος τις γιορτές ανέλαβαν οι αστυνομικοί στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Στον ελεύθερο -από τη δίωξη του εγκλήματος και την επιβολή της τάξης- χρόνο τους έγιναν οι ίδιοι καλλιτέχνες κατασκευάζοντας γιορτινά στολίδια, τα οποία διέθεσαν προς πώληση στο bazaar που διοργάνωσαν, με σκοπό την ενίσχυση της «Φλόγας».

Μπορεί το επάγγελμα του αστυνομικού να είναι σκληρό, οι αστυνομικοί όμως της Μαγνησίας, έδειξαν τις ευαισθησίες τους. Με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αποφάσισαν να κάνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές και στολίδια, προκειμένου να τα διαθέσουν σε bazaar με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Σε ώρες εκτός υπηρεσίας επιστράτευσαν φαντασία, ταλέντο και πάνω απ’ όλα μεράκι και αγάπη, και δημιούργησαν όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια: εικόνες, κεράκια, μπάλες, διακοσμητικά, μέχρι και κεντήματα.

Τα δημιουργήματά τους τα διέθεσαν σε bazaar που πραγματοποιήθηκε τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα μέσα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Και κατάφεραν να… ξεπουλήσουν, και να συγκεντρώσουν ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό.

Την περασμένη Τετάρτη, στη διάρκεια μιας σεμνής τελετής που έγινε στο Αστυνομικό Μέγαρο, παρουσία του διευθυντή Μαγνησίας, ταξίαρχου Γιάννη Τόλια, των υποδιευθυντών κ.κ. Β. Μαρκογιαννάκη και Β. Καραΐσκο, του προέδρου της τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών Στ. Καρκαλή, της ταμία της Ένωσης αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Μαγνησίας Ευαγγελίας Βουτσελά, παραδόθηκε στην πρόεδρο του τοπικού τμήματος «Φλόγας» Νομού Μαγνησίας κ. Ντίνα Τριανταφύλλου, συμβολικό χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από την πώληση των δημιουργημάτων των αστυνομικών.

Με τον τρόπο αυτό, οι αστυνομικοί τίμησαν τη μνήμη των συναδέλφων τους που έφυγαν από κοντά τους το 2017, τους: Π.Υ. Ευαγγελία Μαντούδη, Ανθ. Νικόλαο Μαλλιαρό και Αρχ. Χρήστο Γκόλια.

«Είναι μία δράση που επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να αναδείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας και ότι οι αστυνομικοί είναι κοντά στον πολίτη», ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας, Γιάννης Τόλιας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου