ΤΟΠΙΚΑ

Καθαρισμός ερεισμάτων και διαγραμμίσεις στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας

καθαρισμός-ερεισμάτων-και-διαγραμμί-164501

Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την προκήρυξη ανοιχτής ηλεκτρονικής διαδικασίας δύο έργων, συνολικού προϋπολογισμού 340.000,00€. Πρόκειται για τα έργα, «Καθαρισμός ερεισμάτων – κοπή χόρτων (χρήση 2018)», προϋπολογισμού 200.000,00€ και «Διαγράμμιση οδικού δικτύου Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων (χρήση 2018)», προϋπολογισμού 140.000,00€ τα οποία χρηματοδοτούνταιι από πιστώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι εργασίες για τον καθαρισμό ερεισμάτων – κοπής χόρτων, αφορούν στον ετήσιο καθαρισμό του Εθνικού & Επαρχιακού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, από αυτοφυή βλάστηση αγριόχορτα και ζιζάνια καθώς και από κλαδιά αυτοφυών δένδρων και θάμνων που δυσχεραίνουν την ασφαλή κίνηση των διερχόμενων οδηγών (έλλειψη ορατότητας, δυσκολία πρόσβασης στις οδούς, δυσχέρεια στην απορροή των ομβρίων κ.λ.π.) και την διέλευση των οχημάτων καθώς μειώνουν το ελεύθερο πλάτος του οδοστρώματος, αφετέρου μπορεί να παρεμποδίζουν την ορατότητα στην κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση του οδικού δικτύου.

Οι εργασίες είναι ο καθαρισμός από την βλάστηση (αποψίλωση, κλάδεμα), που βρίσκεται στις τάφρους, τα πρανή και τα ερείσματα των οδών, η συλλογή των προϊόντων καθαρισμού. Επίσης θα καθαριστούν οι διαχωριστικές νησίδες, τα ερείσματα οδικών αξόνων και τα πρανή από την αυτοφυή βλάστηση και όλων των σκουπιδιών.

Όσον αφορά στο έργο της διαγράμμισης, θα διαγραμμιστούν 200 χιλιόμετρα του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, ενώ θα γίνουν όπου κρίνεται απαραίτητο και πεζοδιαβάσεις πλησίον οικισμών και σχολείων.

Χρήσιμα έργα για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων, τα χαρακτήρισε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, σημειώνοντας την καθημερινή δουλειά που γίνεται από τις Υπηρεσίες τις Περιφέρειας Θεσσαλίας για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών. «Με τα δύο αυτά έργα, προβλέπεται να καθαριστεί και να κοπεί όποιο φυσικό εμπόδιο έχει αναπτυχθεί, ή τοποθετηθεί , σε ερείσματα και σε τάφρους, εκατέρωθεν αλλά και σε νησίδες του οδικού δικτύου της Π. Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και με τη διαγράμμιση και τις πεζοδιαβάσεις παρέχουμε πλήρη ασφάλεια σε διερχόμενους οδηγούς και πεζούς που είναι και το πρώτο μέλημά μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου