ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησαν… μακροβούτια οι μαθητές των Δημοτικών

ξεκίνησαν-μακροβούτια-οι-μαθητές-τω-164865

Ετοιμοι για… κολύμπι στα βαθιά, 1.300 μαθητές από 45 δημοτικά σχολεία του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο του μαθήματος εκμάθησης κολύμβησης που εφαρμόζεται φέτος για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά, για τους μαθητές της Γ’ και Δ΄ τάξης. Το πρώτο μάθημα ξεκίνησε την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, και την τρέχουσα εβδομάδα τις πρώτες βουτιές στις πισίνες του Βόλου και της Ν. Ιωνίας κάνουν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων που βρίσκονται χωροταξικά κοντά στα δύο κολυμβητήρια, και μπορούν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση με τα πόδια.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το πρόγραμμα καθυστέρησε να ξεκινήσει, καθώς όπως εξήγησε ο συντονιστής του προγράμματος Χρήστος Πάντος, έπρεπε πρώτα να καλυφθούν τα λειτουργικά κενά στα σχολεία, και στη συνέχεια να οριστούν οι εκπαιδευτικοί που θα κάνουν μαθήματα κολύμβησης στους μαθητές.

Εκκρεμότητα επίσης υπήρχε και με το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών από το σχολείο μέχρι τα κολυμβητήρια και την επιστροφή τους. Πέρυσι τις μεταφορές είχε χρηματοδοτήσει ο Δήμος Βόλου, δίνοντας λύση στο πρόβλημα, φέτος όμως ορίστηκε από το Υπουργείο η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, που συμπεριέλαβε τις μεταφορές στα κολυμβητήρια στο πρόγραμμα μαθητικών μεταφορών.

Συνολικά στο πρόγραμμα συμμετέχουν έξι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής, και συγκεκριμένα τρεις μόνιμοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα κολύμβησης, οι Πάντος Χρήστος, Κοτρώνης Ιωάννης, Παπαναστασίου Αναστάσιος και Καραβασίλη Ελένη, καθώς και τρεις ωρομίσθιοι, οι οποίοι προσλήφθηκαν από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, με πολύχρονη εμπειρία στο αντικείμενο, οι Τσιτσέ Ιωάννα, Μπέλλου Ειρήνη, Ιωαννίδης Σταύρος.

Σύμφωνα με τον κ. Πάντο στο πρόγραμμα έχει δηλώσει φέτος συμμετοχή σχεδόν διπλάσιος αριθμός σχολείων και μαθητών: από τους 600 περίπου μαθητές 20 δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν πέρυσι στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης, φέτος συμμετέχουν 1.300 μαθητές από 45 δημοτικά σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου – Ν. Ιωνίας, της Αγριάς, των Λεχωνίων και της Ν. Αγχιάλου.

«Την πρώτη χρονιά υπήρχαν κάποιες αναστολές από τους γονείς για το μάθημα. Πέτυχε όμως πέρυσι και φέτος το ενδιαφέρον είναι διπλάσιο. Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα για τα μαθήματα, που είναι μαθήματα ζωής, καθώς μαθαίνουν να κολυμπούν σωστά και πώς να αποφεύγουν τον πνιγμό όταν βρίσκονται στην πισίνα ή στη θάλασσα».

Τα μαθήματα που αφορούν τους μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης των δημοτικών σχολείων θα συνεχιστούν έως το τέλος της σχολικής χρονιάς, μέχρι δηλαδή τις αρχές Ιουνίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου