Συγκέντρωση στον Αγιο Νικόλαο υπέρ της κυριακάτικης αργίας

Τελευταία ενημέρωση: 2018-01-12, 13:36:47
(φωτό αρχείου)
Συγκέντρωση στον Αγιο Νικόλαο υπέρ της κυριακάτικης αργίας

Κινητοποίηση – παρέμβαση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας διοργανώνει η Ομάδα "Attack Βόλου", για την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγίου Νικολάου Βόλου.

Σε ανακοίνωση της Ομάδα "Attack Βόλου", για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την προσεχή Κυριακή, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

"Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά. Μετά τις Κυριακές που τα μαγαζιά παραμείνανε ανοιχτά μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων στο όνομα της «καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης των καταναλωτών εν όψει εορτών», η ερχόμενη Κυριακή έρχεται να προστεθεί στις 32 Κυριακές του χρόνου με ανοιχτά καταστήματα και οι εργαζόμενοι στο εμπόριο θα κληθούν να δουλέψουν ξανά. Ο εμπορικός σύλλογος Βόλου ανακοίνωσε ότι εφόσον θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά, τουλάχιστον οι καταναλωτές να επιλέξουν να κάνουν τις αγορές τους από τοπικά καταστήματα και όχι από αλυσίδες και πολυεθνικές. Δεν τσιμπάμε σε τέτοιες ρητορικές που ξεχωρίζουν τα αφεντικά σε ντόπια και ξένα, σε καλά και κακά. Είναι άλλη μια Κυριακή που οι εργαζόμενοι θα θυσιάσουν τις ζωές τους και τον εναπομείναντα ελεύθερο χρόνο τους στο βωμό των κερδών των αφεντικών για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το κεφάλαιο και η Ε.Ε. Οι απλήρωτες υπερωρίες, οι πενιχροί μισθοί, η κούραση και η θυσία της προσωπικής τους ζωής είναι παγιωμένη συνθήκη είτε δουλεύουν σε μικρές είτε σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Ως Attack Βόλου θεωρούμε ότι η επίθεση στην Κυριακάτικη αργία δεν είναι ξεκομμένη από την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι συνολικά σε δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και θυσία. Λαμβάνει χώρα με φόντο το «κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης» από την κυβέρνηση με τους «θεσμούς» που έρχεται να σημάνει νέα μέτρα με ιδιωτικοποιήσεις κυρίως στην ενέργεια, περικοπές συντάξεων αλλά και χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, βασικού όπλου του εργατικού κινήματος στις κρίσιμες μάχες έχει μπροστά του.

Η λυσσαλέα επίθεση στην Κυριακάτικη αργία  έρχεται να δέσει με τα ελαστικά ωράρια, τα κλεμμένα ρεπό/άδειες, την εντατικοποίηση, την απλήρωτη υπερεργασία/υπερωρία και τον εργοδοτικό δεσποτισμό στους χώρους δουλειάς. Άλλωστε διαχρονικά το εμπόριο ήταν ο δοκιμαστικός σωλήνας για μια σειρά αντεργατικών μέτρων. (βλ. ωρομίσθιο, σπαστά ωράρια κ.α)

Την Κυριακή 14/1 δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις και αυτή την αντιεργοδτική μάχη υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, βροντοφωνάζοντας ότι οι εργατικοί μαχητικοί συλλογικοί αγώνες μπορούν στο σήμερα να κερδίσουν".

Καλούμε σε κινητοποίηση – παρέμβαση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στις 14/1 στις 10.30 πμ στον Άγιο Νικόλαο".

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
7
=