ΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Βόλου σε Π. Καμμένο: Σεβαστείτε τη βούληση της τοπικής κοινωνίας για το «Γεωργούλα»

δήμος-βόλου-σε-π-καμμένο-σεβαστείτε-τη-166188

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένο, στον Βόλο, ο Δήμος Βόλου με ανοικτή επιστολή ζητεί από τον Υπουργό να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη για μεταφορά της Ταξιαρχίας από το στρατόπεδο «Γεωργούλα», καθώς θα αποτελέσει ένα ακόμη σκληρό πλήγμα στην τοπική κοινωνία.

Υπενθυμίζεται πως, όπως είχε αποκαλύψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και επιβεβαιώθηκε από απάντηση του κ. Καμμένου σε ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστου Μπουκώρου, μελετάται από Επιτροπή η μεταστάθμευση της Ταξιαρχίας από το «Γεωργούλα» στον Αυλώνα Αττικής.

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή της Δημοτικής Αρχής Βόλου έχει ως εξής:

“Στην πόλη μας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που δημοσιοποιήθηκε, θα βρίσκεται αύριο, Παρασκευή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, προκειμένου να επισκεφθεί την 111 Πτέρυγα Μάχης.

Αφού τον καλωσορίσουμε σε μια πόλη που δοκιμάζεται σκληρά από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, με δεκάδες βιομηχανιών, βιοτεχνιών και επιχειρήσεων να βάζουν «λουκέτα» και την ανεργία να βρίσκεται στα ύψη, στην πρώτη, δυστυχώς, θέση πανελλαδικά, του ζητούμε να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για μεταφορά της Ταξιαρχίας από το στρατόπεδο «Γεωργούλα» που θα αποτελέσει ένα ακόμη σκληρό πλήγμα στην τοπική μας κοινωνία.

Θα πρέπει ο κ. Υπουργός να σεβαστεί την ομόφωνη βούληση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, όπως αυτή εκφράζεται στο ψήφισμα που του έχει επιδοθεί, και να μην προχωρήσει σε καμία μονομερή ενέργεια και πράξη που δεν θα λαμβάνει υπόψη τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που θα επέλθουν.

Οι πολίτες του Βόλου και της Μαγνησίας, που μάλιστα τίμησαν το κόμμα του κ. Καμμένου, δίνοντας του στις προηγούμενες εκλογές και βουλευτική έδρα, έχουν κάθε δικαίωμα να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι αγωνίες και ανησυχίες τους στη λήψη της τελικής απόφασης, που δεν μπορεί να είναι απλώς προϊόν μιας στυγνής τεχνοκρατικής θεώρησης.

Η Δημοτική μας Αρχή είναι έτοιμη να μετάσχει σε ένα σοβαρό, ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο για την αναζήτηση της καλύτερης λύσης και η όποια απόφαση ερήμην μας, ως εκφραστών της βούλησης της τοπικής κοινωνίας, είναι προφανές ότι στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου