ΤΟΠΙΚΑ

Μυρωδιά… χημικού έπνιξε συνοικία του Βόλου

μυρωδιά-χημικού-έπνιξε-συνοικία-του-166342

Μυρωδιά… χημικού στην ατμόσφαιρα έπνιξε χθες το πρωί τη συνοικία του Αγίου Παντελεήμονα στο Ορφανοτροφείο Βόλου. Στην περιοχή, εκτός από το Ορφανοτροφείο υπάρχει ένα παιδικός σταθμός του δήμου, τα σχολικά συγκροτήματα του 16ου και του 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, και του 7ου και του 36ου Νηπιαγωγείου Βόλου, αλλά και πολλές κατοικίες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά τους στο σχολείο για το μάθημα χθες το πρωί, περίπου στις 8, διαμαρτυρήθηκαν στους εκπαιδευτικούς για την άσχημη μυρωδιά στην ατμόσφαιρα. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη έως και τις 11 το πρωί.

Εκπαιδευτικός στο διάστημα από τις 8 έως τις 11 το πρωί, συνέστησε στα παιδιά να μη βγουν στο προαύλιο στη διάρκεια του διαλείμματος, για να μην εισπνεύσουν την άσχημη μυρωδιά, σαν χημικό, στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με εκπαιδευτικό του σχολικού συγκροτήματος, δεν είναι η πρώτη φορά που η περίεργη μυρωδιά «πνίγει» την περιοχή. Κι άλλες φορές γονείς, οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί αλλά και περίοικοι έχουν διαμαρτυρηθεί για την ατμόσφαιρα.

Οι διαμαρτυρίες που έφθασαν μέχρι την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας κινητοποίησαν τον ελεγκτικό μηχανισμό. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος μετέβη επί τόπου, μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν, ωστόσο δεν κατάφερε να εντοπίσει κάποια εστία ή έστω υπολείμματα καύσης.

Στην περιοχή πάντως υπάρχουν εγκαταλελειμμένα και ερειπωμένα κτίσματα, όπως ανέφεραν περίοικοι. «Κλείνουμε τις πόρτες μας, δεν αφήνουμε ρούχα έξω, δεν βγαίνουμε έξω», έλεγαν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Σημειώνεται ότι μετά τις αργίες των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων, οπότε και σημειώθηκαν υπερβάσεις των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, ο δείκτης μέτρησης των αιωρούμενων σωματιδίων κινείται πολύ κοντά στα ανώτατα όρια. Και προχθές, Τρίτη, έκλεισε στα 47μgr/m3, με τις υπερβάσεις να καταγράφονται ξημερώματα από τη μία έως τις τρεις, και τις βραδινές ώρες από τις 8 το απόγευμα έως τα μεσάνυκτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου