ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπάνα» για θανατηφόρο τροχαίο και εγκατάλειψη στον Περιφερειακό

καμπάνα-για-θανατηφόρο-τροχαίο-και-166735

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως με έφεση που να έχει αναστέλλουσα δύναμη, επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 47χρονο Βολιώτη, που στις 9 Νοεμβρίου 2016 παρέσυρε με το αυτοκίνητό την 55χρονη Βολιώτισσα Αικατερίνη Μυλωνά στην περιφερειακή οδό στο ύψος της Ιωλκού και δεν σταμάτησε για να τη βοηθήσει. Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, ούτε συγκινήθηκε που έκλαιγε και μάλιστα με αναφιλητά, κάτι που είχε αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγα λεπτά η συνεδρίασή του.

Η άτυχη 55χρονη είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε νοσηλευτεί για πολλές μέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Η υγεία της όμως, δεν κατέστη δυνατό να αποκατασταθεί, και μετά από πολυήμερη μάχη υπέκυψε στα τραύματά της στις 2 Ιανουαρίου 2017, τυλίγοντας στο πένθος την οικογένειά της και τους φίλους της.

Το τροχαίο δυστύχημα είχε συμβεί λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, όμως ο 47χρονος είχε εγκαταλείψει τον τόπο του δυστυχήματος. Αστυνομικοί της Τροχαίας Βόλου είχαν επιτύχει να τον συλλάβουν την επομένη το πρωί στο σπίτι του, συγκεντρώνοντας στοιχεία από το αυτοκίνητό του. Οι αστυνομικοί είχαν μαζέψει κομμάτι κομμάτι τα μέρη του αυτοκινήτου του που είχαν αποκολληθεί και είχαν μείνει στο οδόστρωμα, καταφέρνοντας να λύσουν το παζλ και να οδηγηθούν στην ταυτότητα του δράστη.

Στο Τριμελές ο 47χρονος επέμεινε σε αυτά που ισχυρίστηκε από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη. Υποστήριζε ότι δεν είχε αντιληφθεί τι είχε συμβεί. Δεν υπήρχε επαρκής φωτισμός και το μόνο που είδε ήταν μία σκιά, είπε. Ο κατηγορούμενος επισήμανε ότι πανικοβλήθηκε και γι’ αυτό εγκατέλειψε τον τόπο του δυστυχήματος, όμως την επόμενη μέρα είχε απευθυνθεί σε κοινωνική λειτουργό και από τη συζήτηση που έκαναν είχε αποφασίσει να παραδοθεί στην Αστυνομία. «Δεν πρόλαβε να πάει στην Αστυνομία» ισχυρίστηκε, καθώς οι αστυνομικοί της Τροχαίας έφτασαν πρώτοι έξω από το σπίτι.

Ο κατηγορούμενος επέμενε ότι υπέστη κρίση πανικού. Μάλιστα έκλαιγε, και το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει για λίγο τη δίκη.

Δύο μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν υπέρ του 47χρονου, μεταξύ των οποίων και ο αδερφός του που επιβεβαίωσε όσα ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο. Ο ένας και μοναδικός μάρτυρας πολιτικής αγωγής δεν ήταν παρών στο Τριμελές την ώρα της δίκης, αναγνώστηκε όμως η κατάθεσή του, σύμφωνα με την οποία, ο κατηγορούμενος το βράδυ του μοιραίου είχε αναπτύξει πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου για όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν και συγκεκριμένα για ανθρωποκτονία από αμέλεια, για εγκατάλειψη θύματος και οδήγηση χωρίς άδεια οδήγησης.

Δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση για όσα συνέβησαν, ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ο 47χρονος οδηγούσε ενώ του είχε αφαιρεθεί η άδεια. Το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του, με την πρόεδρο να επισημαίνει ότι ο καταδικασθείς έπρεπε να είχε ζητήσει συγγνώμη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου