ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στην απεργία της 12ης Ιανουαρίου

κάλεσμα-του-παμε-για-συμμετοχή-στην-απ-167526

Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις για την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος απηύθυνε η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα.

Αρχή των κινητοποιήσεων θα είναι η απεργία που κήρυξαν μία σειρά Ομοσπονδίες για την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου και η συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Από τους ομιλητές τονίσθηκαν τα παρακάτω: “Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να ενισχύσουν τον αγώνα, τη δράση και τις πρωτοβουλίες στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. Να ενισχύσουν τις μαζικές διαδικασίες, τις Γενικές τους Συνελεύσεις, τις συσκέψεις, τις συγκεντρώσεις

Αγωνιζόμαστε:

  • Διεκδικώντας την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, την επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των στοιχειωδών, βασικών αναγκών.
  • Για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.
  • Για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών – λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.
    • Για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.
    • Γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση.
    • Γιατί δεν ανεχόμαστε την εργοδοτική τρομοκρατία και την καταστολή στους χώρους δουλειάς!
    • Δυναμώνουμε τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους,

Κάθε εργοστάσιο και τόπος δουλειάς, κάθε λαϊκή γειτονιά να γίνει πυρήνας δράσης και αντίστασης, ώστε όχι μόνο να μην περάσουν οι νέες ανατροπές, αλλά και με την πάλη μας οι προηγούμενες να καταργηθούν.

Κανένας εργάτης, κανένας άνεργος δεν πρέπει να ξεγελαστεί, να πιστέψει ότι η επίθεση θα σταματήσει, ότι θα την ανακόψει κάποιος άλλος πέρα από εμάς. Μόνο η οργανωμένη πάλη και ο διεκδικητικός αγώνας του εργαζόμενου λαού, μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου